Predsednik Kipra poručuje EU, Jukneru i Tusku – KOSOVO JE SRBIJA!

Predsednik Kipra poručuje EU, Jukneru i Tusku – KOSOVO JE SRBIJA!

Predsednik Kipra Nikos Anastasijadis uputiće u ponedeljak pismo svim šefovima država EU, kao i predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku i Evopske komisije Žan-Klod Junkeru po pitanju Kosova i Metohije.

„Važno je da to ne iznesem samo ja kao predsednik Srbije, nego i drugi ljudi koji imaju ugled i hvala mu na tome“, rekao je Vučić novinarima u Nikoziji, posle sastanka sa Anastasijadisom.

Istakao je da kiparski predsednik ima ogroman ugled svuda u Evropi i svetu, i da je reč o čoveku kojeg priznaje ceo svet, u šta se, kaže, i lično uverio u Helsinkiju, na samitu Evropske narodne partije.

Vučić je podvukao da Kipar svuda iskreno pomaže Srbiji, i ne samo da glasaju za nas, već se i bore sa nama i u tom smislu naveo da je Kipar tražio javno da se skine glasanje o Kosovu sa dnevnog reda Interpola.

„Bilo je zanimljivo kada sam mu rekao da je nemačka vlada, trudeći se da zameri nešto i nama, a ne samo Albancima, rekla da smo krivi zbog Interpola, pa sam se zapitao da li su krive i zemlje EU koje su podržale Srbiju. A, nije ih bilo samo pet, neke članice Unije su bile i uzdržane“, rekao je Vučić.

On je istakao da Srbija na Kipru ima iskrene prijatelje koji nam pomažu po svim pitanjima, od evropskog puta do očuvanja teritorijalnog integriteta.

„Oni pokazuju ljubav prema našoj zemlji i mi njima uzvraćamo kad možemo sa onim snagama koje imamo da pomognemo i u očivanju integriteta njihove države“, rekao je predsednik Srbije.

On je dodao da je na sastanku sa predsednikom Kipra razgovarao o tehničkoj saradnji, ali da ne može da ulazi u detalje.

Izvor: Tanjug/Alo

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite