SUD GA OSLOBODIO: Migrant nokautirao doktorku, protiv moje vere je da me leče žene!

SUD GA OSLOBODIO: Migrant nokautirao doktorku, protiv moje vere je da me leče žene!

Doktorka u Mestu  Linares (Jaén) zadobila je udarce od strane mladog ilegalnog migranta iz Pakistana jer nije želeo da ga leči žena. Migrant je danas pred sudom rekao da je to uradio zbog toga što je tako nešto „zabranjeno u njegovoj religiji“.

Foto: Pixabay

Kako kaže Karlos Garido, advokat žrtve događaj se desio u ponedeljak u 2 sata u zdravstvanom centru Virgen de Linarejos.

Napadač je sedeo u čekaonici kada se iznenada bacio na zemlju i počeo da vrišti. Radnik obezbeđenja koji je svedok u slučaju kaže da mu je pomogao da sedne na stolicu. „Niko nije razumeo šta se dešava, mladić nije znao da komunicira na Arapskom“.

Kada mu je prišla doktorka udario je u lice, a od siline udarca ona je pala na zemlju. Nekoliko lekara koji su se našli na licu mesta skočilo je na napadača i oborilo ga na pod kako bi sprečili dalje nasilje.

Policija je stavila migranta u pritvor. Prilikom pojavljivanja pred sudom, optuženji je prizano delo, ali je tvrdi da se ne seća ničega. Kada je u pitanju razlog zbog koga je brutalno udario doktorku, ilegalni migrant je rekao „moja religija ne dozvoljava ženama da narušavaju moj lični prostor“.

Doktorka je trenutno na bolovanju zbog povreda koje je pretrpela posle udarca i pada. Pored fizičkih ozleda, lekarka je dobila i psihološke traume.

Napadač je u Španiju došao iz Italije, a nakon testiranje ustanovljeno je da je bio pod uticajem droge. Javni tužilac je zatražio kaznu od samo 5 meseci zatvora i nalog zabrane prilaska. Pored toga tužilac je zatražio i da migrant plati kaznu od 600 evra,

Napadač je oslobođen optužbi i momentalno je iz suda pušten na slobodu, ali mu je policija oduzela pasoš zbog toga što je u zemlju došao ilegalnim putem.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite