POLICIJA GUBI PARIZ: Sukob kod grobnice neznanom junaku, žandarmerija beži pred masom! (VIDEO)

POLICIJA GUBI PARIZ: Sukob kod grobnice neznanom junaku, žandarmerija beži pred masom! (VIDEO)

Neredi u Parizu ne jenjavaju, a najnoviji snimak pokazuje žandarmeriju koja se povlači pred demonstrantima ispred grobinice neznanom junaku u glavnom gradu Francuske.

Žuti prsluci ne odustaju ni posle pola meseca svakodnevnih nereda protiv vlasti Emanuela Makrona, sa druge strane snage policije sve više gube kontrolu nad ključnim lokacijama u gradu.

Najnoviji video iz Pariza prikazuje sukob demonstranata sa policijom oko grobnice neznanom junaku u Parizu. Veliki broj demonstranata sukobio se sa žandarmerijom, a veoma brzo policajci su počeli da se povlače. Sama brojčanost Žutih prsluka naterala je policiju da napusti navedenu lokaciju koja se nalazi pored Trijunfalne kapije.

Žuti prsluci su počeli svoje proteste zbog radikalnih ekonomskih reformi Emanuela Makrone koje su uticale na spuptanje životnog standarda u Francuskoj, a okidač su bili dodatni nameti na cenu goriva.

Pro-briselska vlast je odlučila da suspenduje odluku o povećanju cena goriva na 6 meseci, međutim demonstranti su odlučili da nastave proteste zbog loše ekonomske situacije i medijskog mraka u Francsukoj. Policijska brutalnost tokom protesta je šokirala Evropu, a policajci su građane davili na ulici, ritualno ih ponižavali i terali da puze po kaldrmi, dok se na jednom snimku vidi i guranje prostiju u oči demonstrantima.

Lideri Evropske unije i predstavnici Ujedinjenih se nisu oglasili povodom video zapisa na kojima se vidi kršenje elementarnih ljudskih prava od strane policije i pro-EU režima Emanuela Markona.

Više o policijskom nasilju možete pročitati na sledećim linkovim:

Policajci guše ljude i guraju im prste u oči, moraju da na kolenima hodaju kroz Pariz! (VIDEO)
PRAVO LICE EU: Razbijene glave po Parizu, policajac golim rukama davi ženu na ulici! (VIDEO)
PAKAO EU: Makronova policija maltretirala invalida u kolicima, njih 20 tuklo jednog čoveka! (VIDEO)
(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Francuska policija čoveku iskidala meso sa usta!

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite