DAN BASTILJE: Makron poslao vojna vozila Panhard sa 89.000 policajaca, Francuzi bacaju kamenje! (VIDEO)

DAN BASTILJE: Makron poslao vojna vozila Panhard sa 89.000 policajaca, Francuzi bacaju kamenje! (VIDEO)

Francuski režim saopštio je da će danas izvesti oklopna vozila na ulice Pariza. 

Juče su u Parizu viđene motorizovane jedinice fojske, Makronova vlast je najavila da će tokom protesta Žutih prsluka širom zemlje angažovati skoro 100.000 pripadnika snaga bezbednosti.

Na ulicama su primećena oklopna vozila tipa Panhard, a za sada je angažovano nevrovatnih 89.000 pripadnika vojske i policije na kontroli protesta.

Protestanti su naterali vlast da povuče svoju odluku o poskupljenju cene benzina, međutim demonstracije su nastavljene jer su građani već duže vreme nezadovoljni reformama Emanuela Makrone, padom životnog standarda i medijskim mrakom, kao i cenzurom na društvenim mrežama pod izgovorom „govora mržnje“ i „uznemirujući sadržaja“.

O ugroženosti elementarnih ljudskih prava u Francuskoh govori i jučerašnja akcija kada su pripadnici policije upali u jednu srednju školu i postrojavali sve đake i terali ih da kleče pred policijom.

Policija je počela sa akcijama masovnog lišavanja slobode, a EU i Ujedinjene Nacije se i dalje nisu oglasile povodom policijskog nasilja u Francuskoj.

Snimke nereda možete pratiti uživo na sledećem linku:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite