GOVORE O GRAĐANSKOM RATU: Desetine hiljada žutih prsluka poručili Terezi Mej ne igraj se glavom! (VIDEO)

GOVORE O GRAĐANSKOM RATU: Desetine hiljada žutih prsluka poručili Terezi Mej ne igraj se glavom! (VIDEO)

Desetine hiljada građana marširalo je ulicama Londona u znak protesta protiv izdaje Bregzita. Skup je organizovao UKIP, a u masi su se pored policije u žutim markerima mogli primetiti i protestanti u Žutim prslucima. 

Skup „protiv izdaje Bregzita“ organizovala je UKIP (Partija nezavisnosti Ujedinjenog Kraljevstva) i okupila je na desetine hiljada građana, a na drugom daleko manjem skupu u Londonu okupili su se ekstremni levičari i protivnici sprovođenja izborne odluke o Bregzitu. Iako je taj skup organizovan nestranački dobio je logističku podršku Labursitičke stranke.

Među zapaženijim ličnostima pored predsednika UKIP-a Džerarda Batena bio je i poznati novinar Tomi Robinson koji je nedavno uhapšen zbog reportaže o migrantskim silovanjima devojčica evropskog porekla.

Demonstranti traže da se odustane od planiranog dila Tereze Mej o izlasku iz EU, jer se radio o prevari birača imajući u vidu da sa tim dogovorom Britanija praktično ostaje u EU, a sama Tereza Mej se tokom kampanje za Bregzit zalagala za to da Ujedinjeno Kraljevstvo ostane pod Evropskom unijom.

Protestanti su nosili transparente na kojima Terezu Mej nazivaju izdajnikom. Predsednik UKIP-a uporedio je Terezu Mej sa kraljem Čarlsom prvim koji je izazvao građanski rat u Velikoj Britaniji.

„Ukoliko Britanije ne izađe iz EU to će biti najveća ustavna kriza još od perioda građanskog rata“ rekao je Baten.

1642 godine kralj je ušao u konflikt sa parlamentom. Parlament je pobedio i kralj je izgubio svoju glavu. Ukoliko parlament glase protiv Bregzita stavili su sebe u konflikt sa narodom – poručio je Baten pred desetinama hiljada ljudi u Londonu.

Tomi Robinson je poručio da mediji moraju da prestanu sa lažima i predrasudama prema desnici. „Pričali su da će ovde biti bitange i siledžije, da če biti neredi. Pogledajte ovde su samo normalni ljudi“.

Na skupu je bilo manjih incidenata kada su se protestanti pogurali sa policijom u trenutku kada je jedan od fotoreportera počeo da vređa okupljene građane da su „rasisti“ i da im pokazuje srednji prst, ali su skup i manji kontra skup za ostanak UK u EU prošli bez većih incidenata.

Šta Džerard Baten misli o nezavisnom Kosovu možete pročitati na sledećem linku:

FARAŽOV NASLEDNIK: Novi predsednik UKIP-a smatra da je Kosovo narko država, koja vadi organe! (VIDEO)

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite