MUČE LJUDE IZ SPORTA: Policija u Parizu rešeta novinare gumenim mecima (VIDEO)

MUČE LJUDE IZ SPORTA: Policija u Parizu rešeta novinare gumenim mecima (VIDEO)

Francuska policija počela je sa praksom gađanja mirnih demonstranata gumenim mecima. 

Na više snimaka koji kruže društvenim mrežama vide se policajci koji gađaju gumenom municijom ljude u žutim prslucima koji ne protestuju nasilnim putem.

Jedan mladić je stao na desetak metara od kordona i podigao ruke gore, da bi ga pripadnik policije iz čista mira gađao gumenim metkom u stomak, a čovek se od bolova savio skoro do zemlje. Na istom snimku se francuski kasnije vidi novinar koga su policajci pogodili gumenom municijom.

Čovek na čijem šlemu piše Press (Mediji) je od siline projektila pao na zemlju, a Žuti prsluci su ga podigli sa trotoara i odveli iza ugla ulice kako bi bio van domašaja policijskih projektila.

Snimak gađanja novinara za kratko vreme je videlo preko pola miliona ljudi, a zvanična policija se i dalje nije oglasilo povodom nasilnog incidenta nad novinarem.

Veliki broj Francuza osuđuje praksu korišćenja gumenih metaka na civilima, a na drugom video snimku može se videti puna sila ovog tipa oružja, kada je jedan čovek momentalno pao na zemlju nakon što je pogođen od strane policije.

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite