STEFANO PAVESI IZ LIGE: Italija da povuče priznanje Kosova, Liga je bila i protiv NATO bombardovanja!

STEFANO PAVESI IZ LIGE: Italija da povuče priznanje Kosova, Liga je bila i protiv NATO bombardovanja!

Stefano Pavesi funkcioner italijanske stranke Liga Metea Salvinija, odbornik u gradskoj skupštini Milana i član asocijacije “Una voce nel silenzio” koja pomaže Srbima na Kosovu u intervjuu za Dnevnu Gazeta, kaže da su je njegova stranka Severna Liga bila jedina koja se u Italiji protivila bombardovanje Srbije 1999-e i dodaje da je kampanja prikupljanja potpisa za povlačenje priznanja Kosovo od strane Italje u punom zamahu. 

 

Pavesi je u intervjuu za naš portal govorio o tome kako se proteklih godina javnost u Evropi okrenula protiv EU, rezultatima nove italijanske vlade, migrantskom nasilju, Kosovu i  Metohiji, kao i tome šta bi po njegovom mišljenju Srbija trebala da uradi po pitanju Kosova.

Kako vidite situaciju u Evropi u periodu nakon Bregzita i posle izbora u Austriji i Italiji i na koji način se promenilo javno mnjenje u Evropi?

Nakon Bregzita politička situacija u Evropi se promenila, doduše mislim da bi do promena došlo i bez Bregzita. Narodi u državama koje su u EU su kontinuirano trpeli nasilje koje su doneli imigranti, a problem je i sve manja moć odlučivanja njihovih vlada, osim u Nemačkoj i Francuskoj koje mogu da same odluče šta je njihov interes. U Austriji i Italiji elektorat je poslao jasan signal EU partijama, a izbori za evropski parlament biće od fundamentalnog značaja za formiranje grupe suverenističke koalicije u evropskim institucijama. Javno mnjenje se menja i sve je veća podrška suverenistima, ipak uprkos tome većina novina i televizija je na strani „Evropskog sistema“. Međutim ljudi više ne veruju u ono što im govore mediji jer kada pogledaju svoje gradove mogu lako da prepoznaju istinu o situaciji u kojoj se nalaze.

Koje su najzančajnije promene u Italiji od kada je formirana nova vlada?

Naša koalicija je nešto sasvim novo, sa jedne strane tu je Liga, partija koja se kroz istoriju zalagala za nezavisnost Severa, a pre dve godine je adaptirala taj stav na poziciju nacionalnog suvereniteta Italije, ali istovremeno nije zaboravila važnost lokalne autonomije. Pored toga tu je Pokret od 5 zvezdica, stranka koja je nastala iz nezadovoljstva naroda, po pitanju političke korupcije, trošenja novca itd.

Rezultati nove vlade su neverovatni, naročito na polju imigracijie mahom zahvaljujući ministiru unutrašnjih poslova Mateu Salviniju. Rastući broj imigranata koji stižu u Italiju je zaustavljen i nevladine organizacije su sprečene da praktikuju svoj migrantski biznis. Stigli smo do tačke da ti izdajnici Italije uzimaju migrante direktno sa obala Libije i dovodili ih u Italiju, a što je veći broj migranata to oni dobijaju veće plate. Sada to više ne može da se radi.

Malo po malo lokalne vlasti prate politiku vlade i vraćaju migrante nazad, dok levičarski orijentisani granonačelnici svim silama pokušavaju da sabotiraju taj proces, jer očekuju da će migranti biti njihovi glasači, ali su im rezultati u tome veoma loši. Ima još puno stvari koje trebaju da se urade po tom pitanju, ali smo na pravom putu.

Više pita ste bili na Kosovu, kako bi pomogli Srbima u enklavama. Zbog čega su Italijani zainteresovani za južnu srpsku pokrajinu?

Bio sam na Kosovu 3 puta i uskoro idem ponovo. Italijani su uvek imali poseban odnos sa Srbima, tokom Prvog svetskog rata od 1915 do 1916 italijanski brodovi su spasili puno Srba tokom povlačenja ka Grčkoj i mnogi su prebačeni u Italiju gde su se oporavljali, a kasnije su transportovani u Grčku kako bi se pridružili srpskoj vojsci. Tokom Drugog svetskog rata italijanski vojnici su uvek bili naklonjeniji Srbima u odnosu na Nemce. Nažalost 1999. godine odnosi su se urušili kada je levičarska vlada koja je robovala interesima globalista dala zeleno svetlo da se italijanski aerodromi koriste za NATO avione koji su bombardovali Srbiju. U to vreme jedina stranka koje je bila protiv bombardovanja Srbije je bila Severna Liga koji je vodio Umberto Bossi.

Trenutno sam aktivan i u italijanskoj asocijaciji “Una voce nel silenzio” koja je humanitarna organizacija koja pomaže progonjenim hrišćanskim zajednicama u svetu, pomažemo u Siriji, Palestini i na Kosovu. Na Kosovu smo poslednji put pomogli školi u Orahovcu, kao i srpskim porodicama koje tamo žive, a planiramo da u budućnosti proširimo naše aktivnosti kako bi Srbi zadržali svoje hrišćanske korene na Kosovu. 

Sastali smo se sa italijanskim vojnicima koji čuvaju srpske manastire, nakon grešaka u prošlosti nadamo se da će srpski vernici biti bezbedniji. Za moju asocijaciju, Kosovo ostaje poslednja granica Evrope kao što je bilo i 1389 godina kada se desila bitka na Gazimestanu. Sa istim duhom koji su imali tadašnji vojnici koji su se borili protiv Otomanske vojske i mi moramo da branimo Evropu od uništenja naših vrednosti. 

Na kraju hteo bih i da podsetim da je Kosovo stvorilo veliki broj terorista koji su se borili za ISIS, koji se sada vraćaju za Evropu i naš posao je da podignemo svest kod naših vlada kako teroristi ne bi mogli da uđu u Evropu kao migranti. Pored toga pridružio sam se kampanji u kojoj učestvuju profesori univerziteta, predstavnici više asocijacija itd. kako bi prikupili potpise da zatražimo od vlade Italije da povuče prizanje Kosova.

Po vašem mišljenju šta bi Srbija trebala da uradi po pitanju Kosova?

Srpski narod i srpska vlada ne trebaju da pristaju na kompromise, ne trebaju da prihvate predsednika koji ide kod predstavnika EU da pregovara o razgraničenju kako bi ste postali članica Evropske unije. Uveravam vas da EU nije zemlja iz bajki kao što vam pričaju. Naša vlada ima većinu finansijskih problema kao posledicu odluka Brisela, na primer oni ne žele da prihvate da mi pratimo volju naroda i da želimo manje poreze za građane. Mislim da je Srbima mesto na ulicama, na demonstracijama

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite