KO JE PAMETNIJI U EU: Evo kako se Božić slavi u Poljskoj, dok u Nemačkoj praznike dočekuju kao rat! (VIDEO)

KO JE PAMETNIJI U EU: Evo kako se Božić slavi u Poljskoj, dok u Nemačkoj praznike dočekuju kao rat! (VIDEO)

Najveća tačka raskola unutar EU u ovom trenutku je pitanje ilegalne migracije. Dok zemlje okupljene oko režima kancelarke Angele Merkel uporno insistiraju na masovnoj migraciji, države istočnog bloka ne žele da ugroze svoj suverenitete i demografsku stabilnost.

Obzirom na to da zapadna Evropa već godinama živi u strahu zbog učestalih terorističkih napada, dok se islamistička radikalizacija širi kontinentom proslave Božića i nove godine su postale više vojno-bezbednosna operacija nego dani za odmor.

Jedan snimak skrenuo je veliku pažnju na društvenim mrežama, a videle su ga stotine hiljada ljudi. Na videu se nalazi uporedni prikazi Božića u Nemačkoj i Poljskoj.

Sa jedne strane u Poljskoj se mogu videti nasmejana lica i praznično raspoloženje, a radi se o zemlji koja je zatvorili svoje granice. U Nemačkoj se sa druge strane mogu videti betonski blokovi koji su postavljeni zbog terorističkih napada u kojima su islamisti uletali u okupljene ljude sa automobilima i kamionima.

Na snimku priprema za Božić iz Nemačke se mogu videti i policajci koji ulicama šetaju sa automatskim puškama. Na snimku se mogu videti brojni negativni komentari prema politikama Angele Merkel. „Da li će automatske puške na ulicama pomoći turizmu u Nemačkoj i njenoj ekonomiji?“ rekao je jedan od korisnika.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite