Salvinijeva liga protiv formiranja vojske Kosova, Albanci krše ljudska prava Srbima! (FOTO)

Salvinijeva liga protiv formiranja vojske Kosova, Albanci krše ljudska prava Srbima! (FOTO)

Italijanski desničari su oštro protiv formiranja vojske Kosova. Vladajuća stranka Liga oglasila se protiv formiranja vojske takozvanog Kosova.

 

Liga Matea Salvinija je bila jedina stranka u Italiji koja se tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. godine javno protivila davanju italijanskih aerodroma na korišćenje NATO avijaciji, a stranka se danas oglasila i protiv formiranja takozvane vojske Kosova.

Italijanski poslanik Paolo Grimoldi koji je ujedno i predsednik vladajuće Lige za region Lombardije, koja važi za uporište te stranke oglasio se u ime stranke protiv formiranja vojske takozvanog Kosova.

„Zabrinjavajuće je da je parlament samoproglašene države Kosovo, koju nisu priznale pet članice Evropske unije unilateralno odlučio da formira armiju“ napisao je Grimoldi na svom Fejsbuk profilu koji prato oko 100.000 Italajiana.

Grimoldi je poručio da je Balkanu danas potreban dijalog, kao što to traži i zvanična Srbije. Visoki funkcioner Lige ističe da na teritoriji oko koje se spore Srbi i Albanci nije potrebna vojska i da se prava srpske manjine ne poštuju.

Kao što smo bili i protiv bombardovanja srpskog naroda, mi smo protiv unilateralnih destabilizajućih odluka – rekao je Grimoldi o stavovima njegove stranke.  

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite