KRIZA U FRANCUSKOJ: 14 generala javno optužilo Makrona za izdaju zbog pakta iz Marakeša!

KRIZA U FRANCUSKOJ: 14 generala javno optužilo Makrona za izdaju zbog pakta iz Marakeša!

Grupa najviših francuskih generala optužili su Makrona da je izvršio “izdaju” jer je potpisao UN imigracijski pakt.

Pakt, koji su potpisale 164 države u ponedeljak, uključujući i Francuski, dozvoljava neograničenu migraciju i kritiku masovnih migracija smatra “govorom mržnje”

Pismo koje je potpisao general Antonin Marzinez sa preko 10 generala, admirala i pukovnika, kao i bivši francuski ministar odbrane Čarls Miljon, upozorava Makrona da ovaj potez ukida suverinitet Francuskoj i daje dodatne razloge da se “već razbijen narod još više buni”.

Pismo optužuje Markona “da je kriv za uskraćivanje demokratije i izdaju protiv nacije jer je potpisao pakt bez uključivanja naroda”.

“Francuska država kasno shvata nemogućnost integrisanja previše ljudi, različitih kultura, koji su se regrupisali u poslednjih 40 godina u oblasti koje više nisu pod zakonima Republike”, navodi se u pismu i dodaje se da će masovne imigracije obrisati francusko “civilizacijsko obeležje”.

Prema Janis Atkinson, nezavisnoj članici Evropskog parlamenta, UN pakt može da preplavi Evropu sa 59 miliona novih migranata u narednih 6 godina.

Upozoravajući da bi ovaj plan mogao da dovede do toga da evropske države “izgube svoju kultutu i identitet”, Atkonsonova ističe da bi pakt mogao da dovede do zakona govora mrže koji će napraviti da je ilegalno koristiti termin “ilegalni migrant”, i da će se to zameniti terminom “neregularan migrant”.

“Biće nelegalno ne koristiti njihov jezik”, upozorava Atkinsonova, koja dodaje da evropski građani mogu da “se pozdrave s demokratijom i dosadašnjim načinom života”, ako se pakt ispuni.

Podrška predsednika Makrona pala je na 18% posto, nakon nereda i demonstracija protiv brojnih problema, uključujući porez na gorivo i masovne imigracije.

Pismo francuskih generala:

Gospodine predsedniče,

Potpisaćete “Globalni kompakt o sigurnim, redovnim i regularnim migracijama” 10. ili 11. decembra. To će doneti brojna prava migracijama. To može uticati na našu nacionalnu legislativu kroz već postojeće ugovore i principe uobičajenih odgovornosti nabrojanih u ovom paktu.

Deluje nam da će od suvereniteta ostati samo način na koji će se pakt sprovesti. Ne možete odustati od novog dela nacionalnog suvereniteta bez javne debate gde 80% francuske populacije smatra da je neophodno zaustaviti ili regulisati drastično imigraciju. Odlukom da sami potpišete ovaj pakt, dajete dodatne razloge za revolt već ljutih i razbijenih ljudi. Krivi ste što poričete demokratiju i izdajete naciju.

Dodatno,  finansije naše zemlje se isušuju a dug raste. Ne možete rizikovati sa skupim pozivom za migraciju a da pre toga ne pokažete da nećete uvesti nove poreze. S druge strane, morate biti u stanju, u pogledu bezbednosti, da snosite posledice povezane s dolaskom dodatne evropske populacije. Konačno, ne možete da ignorišete esencijalni deo politike, a to je da osigurate sigurnost i harmoniju. Ipak, ova saglasnost može biti održiva jedino ako ostane određena interna povezanost društva sposobnog da radi zajedno, što postaje danas problematično.

Zapravo, francuska država počinje da shvata nemogićnost integrisanja toliko ljudi, uz dodatak drugih kultura, koji su se regrupisali u proteklih 40 godina u oblasti koje više ne podležu pravima Republike.

Ne možete Vi sami da odlučite da obrišete naše civilizacijsko obeležje i uskraćujete nam našu domovinu.

Zato Vas molimo da odložite potpisivanje pakta i da zakažete referendum na kojem će Francuzi glasati. Odgovorni ste prema Francuzima.

Podržavamo inicijativu generala Martineza protiv pakta koji mora biti usvojen od strane članova UN na Inervladinoj konferenciji u Marakešu.

General Antoin MARTINEZ

Čarl Miljon – bivši ministar odbrane

General Mark BERTUČI

General Filipe ČATENOUD

General Ande KOUSTOU

General Roland DUBOIS

General Daniel GROSMAIR

General Kristian HOUDET

General Mišel ISAVERDENS

Admiral Patrik MARTIN

General Kristian PIKUEMAL

General Daniel ŠAEFER

General Didier TAUZIN

Pukovnik  Žan Luis ČANAS

Webtribune.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite