MAROKANCI ODSEKLI GLAVE STUDENTKINJAMA: Ubijene dve Evropljanke! (FOTO)

MAROKANCI ODSEKLI GLAVE STUDENTKINJAMA: Ubijene dve Evropljanke! (FOTO)

Trojica Marokanaca su uhapšeni za brutalno ubistvo dve studentkinje.

Foto Wikimedia

Dve devojke u svojim dvadesetim godinama iz Danske i Norveške pronađene su obezglavljene na planini. Policija je saopštila su umrle nakon „ozleda oštrim predmetom u predelu vrata“, a lokalni mediji prenose da su im odsečene glave.

Studentkinje su došle u Maroko kao turistkinje i sa planom da se popnu na vrh najveće planine u Severnoj Africi Toubkad. Njihova tela su otkrivena u blizini sela Imlil.

Trojica Marokanaca su uhapšeni za ubistvo dve žene, kojim je oduzet život u šatoru. Luiza Jespersen iz Danske je bila stara 24 godine, a njena prijateljica Maren Ueland dvadeset i osam. U Maroku su se našle nakon mesec dana puta po državama Severne Afrike.

Luiza Jespensen (Foto: Facebook)

 Morocco World News, je preneo da su stupilu u kontakt za osobom koja je videla mesto zločina i da su obema ženama odsečene glave i dodaju da su osumnjičeni za ubistvo takođe kampovali u blizini navedenog sela Imlil. Svedoci su u toku noći videli grupu Marokanaca kako odlazi u smeru gde je kasnije pronađen kamp sa obezglavljenim Evropljankama.

Policija je identifikovala osumnjičene putem kamere koja se nalazila u selu, a jedan od napadača je ispala lična karta u blizini kampa.

Maren Ueland (Foto: Facebook)

Majka Maren Ueland kaže da je njena ćerka bila topla i druželjubiva osoba, ali i da joj je bezbednost bila prioritet. „Devojke su preduzele potrebne mere predostrožnosti pre nego što su krenule na put“ kaže majka brutalno ubijene devojke.

Helle Jespensen majka ubijene Luize kaže da je savetovala svojoj ćerci da ne ide u Maroko zbog nestabilne situaciji u zemlji. „Savetovali smo je da ne ide tamo jer smo već čuli vesti da su turisti ubijani u Maroku“ rekla je majka za danski BT.

Luiza Jespensen (Foto: Facebook)

Policija nije saopštila da li je zločin motivisan rasnom ili verskom mržnjom. Na vesti o svirepom ubistvu oglasila se i analitičarka iz SAD Pamela Geler poznata kao jedna od naistaknutijih anti-džihadističkih aktivista, ona kaže da ukoliko su devojke obezglavljene postoji osnovana sumnja da se radi o islamističkom ritualnom ubistvu onih koje radikalni islamisti smatraju za nevernike.

Pročitajte još:

POTPISAN PAKT IZ MARAKEŠA: Poruka SNS mlade Srbe zameniće migranti, delićemo im besplatne kuće! (VIDEO)
NORVEŠKA POLICIJA: Izgubili smo kontrolu nad delom Osla, migranti siluju i dave žene po ulicama! (VIDEO)

Izvor: Dnevna Gazeta/BT/Sun.UK

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite