Migrant silovao mentalno retardiranu staricu od 78 godina dobio zatvor, ali nema deportacije!

Migrant silovao mentalno retardiranu staricu od 78 godina dobio zatvor, ali nema deportacije!

Migrant iz Avganistana star 26 godina osđen je na 5 godina zatvora zbog silovanja starice u Belgiji prenosti HLN.

Foto: Pixabay

Aprila ove godine muškarac je ušao u dom za osobe ometene u razvoju i silovao ženu od 78 godine. Žrtva prema navodima lekara ima mentalne kapacitete deteta od tri godine.

Osoblje je uspelo da zaustavi Avganistanca dok je pokušao da pobegne iz bolnice. Napadač je prvo negirao da je zlostavljao staricu, ali je forenzička istraga potvrdila da se silovanje desilo.
Migrant je uhapšen, a zatim se branio objašnjenjem da nije silovao ženu već da je ona pristala na seks sa njim, kao i da ga je ona prva pozvala da imaju seksualne odnose. Avganistanaca je osuđen na 5 godina zatvora.

Advokat silovane starice kaže da je događaj ostavio užasne posledice po ženu. „U prošlosti je bila puna entuzijazma i htela je da učestvuje u aktivnostima. Sada se izoluje od okruženja, oseća sramoti i izgubila je poverenje u ljude oko sebe“.

Uprkos kazni od 5 godina migrantu nije određena deportacija. Javni tužilac je nakon presude izjavio „Društvo treba da bude zaštićeno od takvih ljudi. Nadamo se da će nakon zatvora biti deportovan“.

Pored zatvorske kazne, migrant je u obavezi da na račun žrtve uplati 7.280 evra odštete. Takođe je izgubio građanska prava na period od deset godina.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Više o slučaju na Holandskom jeziku možete pročitati klikom OVDE.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite