ZABRANJEN SEKSIZAM: Migranti koji neće da se rukuju sa ženama, neće dobijati državljanstvo! (VIDEO)

ZABRANJEN SEKSIZAM: Migranti koji neće da se rukuju sa ženama, neće dobijati državljanstvo! (VIDEO)

Kraljevina Danska odlučila je da stane na put seksističkoj praksi odbijanja rukovanja sa ženama koju pojedini migranti praktikuju.

Danski parlament izglaso je novi zakon po kome migranti moraju da se rukuju ukoliko žele da dobiju državljanstvo te evropske zemlje. Pojedini predstavnici radikalnih islamskih organizacija tvrde da se radi o navodnoj diskriminaciji jer je u njihovoj veri zabranjeno da se žena rukuje sa muškarcima koji nisu članovi njene porodice.

Ipak uprkos napadima zakon nikoga ne diskriminiše i jednako se primenjuje prema svim osobama koje žele danski pasoš i ne odnosi samo na muslimane.

Džon Gaunt politički analitičar je tokom žučne rasprave na televiziji RT istakao da nema ničege pogrešnog u tome da se na ceremoniji dodele državljanstva uvede i rukovanje. Kako ocenjuje niko ne prisiljava migrante da traže državljanstvo te zemlje.

„Ukoliko ne želite da se rukujete, onda nemojte da se doseljavate u Dansku ili nemojte da postajete državljani Danske. Odakle ideja da je ovo napad na vaša ljudska prava, hajde odrastite. Zašto ne želite da se asimilujete, zašto ne želite da se uklopite u zapadnu kulturu. Ne želite da budete suprotnost. Želite da stvorite podelu“ rekao je Gaunt Muhamedu Šafiku.

Ukoliko ne želite da budete tolerantni idite kući, Siguran sam da ima puno mesta gde ne morate da se rukujete, ali možete da sečete ruke ljudima ukoliko su nešto ukrali. Mi na zapadu se rukujemo, tako je kod nas – zaključio je Gaunt.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite