ONI ĆE DA PRAVE VOJSKU EU? Vojnik se onesvestio pored Makrona, pao kao letva! (VIDEO)

ONI ĆE DA PRAVE VOJSKU EU? Vojnik se onesvestio pored Makrona, pao kao letva! (VIDEO)

Predsednik Francuske Emanuel Makron predstavio je sebe u evropskoj javnosti kao tvorca nove vojske EU, ali nakon što su ga 14 generala optužili za izdaju zbog pakta o migrantima, stvari idalje idu nizbrdo po imidž Makrona kao vojnog lidera. 

Emauel Makron je poznat po svojim anti-suverenističkim stavovima i želji da se moć na evropskom kontinentu koncentriše u rukama evrokrata u Briselu. Tako je predsednik Francuske pre nekoliko meseci plasirao svoju ideju da Evropska unija treba da ima sopstvenu armiju koja bi je štitila od Amerike i Rusije.

Ipak iako je sebe predstavio kao lidera buduće briselske paravojske, Makron ima problema sa sopstvenim vojnim snagama.

Prilokom obraćanja naciji najnepopularnijeg predsednika u skorijoj istoriji Francuske došlo je do incidenta kada se pripadnik francuske armije srušio na pod.

Sala je šokirana naročito imajući u vidu da se iznenadni pad dogodio u toku intoniranja francuske himne Marseljeze. Dvojica vojnika su odmah pritrčala kako bi podigli kolegu koji je ostao bez svesti.

Stanje u Francuskoj vojsci se sve više pogoršava, a nedavno je grupa najviših francuskih generala optužili su Makrona da je izvršio “izdaju” jer je potpisao UN imigracijski pakt.

Pročitajte više o tome:

KRIZA U FRANCUSKOJ: 14 generala javno optužilo Makrona za izdaju zbog pakta iz Marakeša!

Izvor: Dnevna Gazeta

 

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite