OVO SU BORCI ZA POLITIČKU KOREKTNOST: Poručuli Jovani Stojković silovaćemo te i nabiti na kolac! (FOTO)

OVO SU BORCI ZA POLITIČKU KOREKTNOST: Poručuli Jovani Stojković silovaćemo te i nabiti na kolac! (FOTO)

Doktor Jovana Stojković koja je u Srbiji poznata po zalaganju za pravo izbora kada je u pitanju vakcinacija, po sistemu koji je primenjen u brojnim zemljama Evropske unije je nakon presude za uvrede dobila niz krajnje eksplicitnih pretnji. 

Nakon što je osuđena zbog povrede ugleda doktora Tomislava Stevanovića kojom je Stojkovićeva u obavezi da plati kaznu od 75.000 dinara na društvenim mrežama upućen je niz pretnji od silovanja do poziva na ubistvo.

Presuda je izazvala lavinu uvreda i pretnji, a kako doktor Stojković kaže na svojoj zvaničnoj stranici među njima su pozivi na silovanje, ali i na zastrašujuće srednjovekovne tipove mučenja.

„Treba je nabiti na kolac, doktor a tako se ponaša“ napisala je jedno osoba iza lažnog profila, čiji je komentar Stojkovićeva okačila na svoju zvaničnu stranicu.

Kako navodi i na brojnim liberalno-levičarskim grupama koje promovišu takozvanu borbu za „političku korektnost“ javno se poziva na njeno silovanje zbog političkih stavova.

Suprug Jovane Stojković, okačio je na svom Fejsbuk profilu, da presuda predstavlja atak na slobodu govor i mišljenja. Kako navodi njegova žena neće platiti navedenu kaznu od 75.000 dinara i odslužiće kaznu zatvora. Vladimir Stojković ocenjuje da se radi o povratku komunističke prakse verbalnog delikta.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite