ŠVEDSKA IMA PREKO 60 ZBRANJENIH ZONA: Migranti pale automobile policiji! (VIDEO)

ŠVEDSKA IMA PREKO 60 ZBRANJENIH ZONA: Migranti pale automobile policiji! (VIDEO)

Iako mnogi vide Švedsku kao neki vid utopije i dobro uređene država, skandinavski „raj na zemlji“ počeo je da liči na poprište građanskog rata. 

Procureli dokument koji je sastavilo švedsko ministarstvo policije pokazuje da ta zemlja ima 23 zabranjene zone u koje policije više ne sme da ulazi. No-go zone se mahom nalaze u većim gradovima Švedske, a oblasti koje su opasne po policiju su po pravilu uvek u migrantskim kvartovima. Ipak komesar ministarstva policije rekao je za RT da je taj broj veći i navodi da Švedska ima preko 60 takvih zona.

Radi se o naseljima u kojima se uspostavila paralelna društvena struktura, odvojena od institucija države. Policija ima velike poteškoće u obavljanju svog posla, kada se desi da policijski automobili uđu u migrantske kvartove veoma brzo se formira masa koja napada automobile i kamenuje ih, a veliki broj automobila je i zapaljen.

Naselja su poznata i po drastično većem broju silovanja u odnosu na okruženje. Poštanska služba Postlod je u aprilu 2017 godine saopštila da njihovi zaposleni neće ulaziti u naselje Rikenbi iz bezbednosnih razloga. Isto naselje došlo je u žižu pažnje medija kada su policajci otvorili vatru na grupu od 30 mladića koji su na njih bacali kamenje i pokušali da ih linčuju.

Dan Eliason komesar u ministarstvu policije kaže da je broj zabranjenih zona daleko veći od broja koji se nalazi u procurelom izveštaju. „Vidimo razvoj događaja u našoj zemlji ne idu u dobrom pravcu, imamo 60 ranjivih oblasti u Švedskoj, moramo da preokrenemo razvoj događaja u tim oblastima“ rekao je Eliason

Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite