SNS PROMENIO ZAKON: Dozvoljena promena pola u matičnoj knjizi rođenih, biologija i nauka se ignorišu!

SNS PROMENIO ZAKON: Dozvoljena promena pola u matičnoj knjizi rođenih, biologija i nauka se ignorišu!

Vlast predvođena SNS i Aleksandrom Vučićem ide u stopu sa ekstremnim liberalnim politikama EU, tako će od ove godine biti dozvoljeno da matičnu knjigu rođenih retroaktivno upišete drugi pol. 

Izmene i dopune Zakona o matičnim knjigama, koje predviđaju mogućnost dobrovoljnog upisa podatka o nacionalnoj pripadnosti u matične evidencije i upis promene pola u matičnu knjigu rođenih počele su da se primenjuju s prvim danom Nove godine.

Jedna od najvažnijih novina koju ove izmene Zakona donose, a koji je Skupština Srbije usvojila u junu 2018, odnosi se na vođenje matičnih knjiga u elektronskom obliku – Registru matičnih knjiga kao jedinstvenoj bazi podataka o ličnom stanju građana, navode u Ministarstvu državne uprave i lokalane samouprave.

Ovakva odluka se kosi sa elementarnom naukom biologijom jer pol pojedinca odlučuju hromozomi, tako muškarci u sebi nose XY hromozome dok žene imaju XX. Brojni kritičari ideje promene pola ističu činjenicu da je i nakon operacije nemoguće promenit DNK, a da ta operacije zapravo ne predstavlja promenu pola već kastraciju i pravljenje imitacije muških ili ženskih organa.

Novoforimirani reprudoktivni organi ne mogu da ispune funkciju polnih organa, to jest nemoguće je da transrodni pojedinac napraviti potomstvo.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite