Francuski Roki Balboa pesnicama oterao kordon, Žuti prsluci rasturaju policiju širom Pariza! (VIDEO)

Francuski Roki Balboa pesnicama oterao kordon, Žuti prsluci rasturaju policiju širom Pariza! (VIDEO)

Neredima u Parizu se ne vidi kraj.

Tokom današnjih protesta u glavnom gradu Francuske došlo je do velikog broja incidenata, a zvezda interneta postao je francuski Roki Balboa.

Protesti Žutih prsluka ne jenjavaju uprkos višestrukim ustupcima vlasti Emanuela Makrona. Demonstranti su po svemu sudeći izgubili svako poverenje u pro-EU vlast, a tokom vikenda neredi su se intezivirali.

Uprkos tvrdnjama režima i pro-EU medija da su protesti Žutih prsluka izgubili na podršci, snimci koji dolaze iz Pariza pokazuju potpuno suprotnu situaciju. Velike grupe demonstranata sukobile su se sa policijom širom grada, a na brojnim lokacijama policija je morala da se povuče pod pritiskom građana.

Porotestanti su prevrtali policijska vozila, bacali metalne ograde i kamenice na žandarmeriju. Na više lokacija Žuti prsluci su uspeli da probije policijske barijere.

Paris 05/01/2019

Paris 05/01/2019

Gepostet von Ultra Style am Samstag, 5. Januar 2019

Kamere su zabeležile obračun opremljene žandarmerije sa golorukim bokserom, koji je uprkos udarcima pendreka nastavio da juriša na policiju i na kraju ih je primorao da se trčećim korakom povuku. Demosntrant je na društvenim mrežama dobio nadima francuski Roki Balboa po čuvenom liku iz bokserskog serijala Roki.

Rocky Balboa

Francuski Roki Balboa. Kažu mediji smirili se protesti?

Gepostet von Pokret za slobodu i nezavisnost am Sonntag, 6. Januar 2019

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite