Policajci u Brazilu dobijaju pravo da ubiju dokazane članove mafije, raspoređeni snajperisti po gradovima!

Policajci u Brazilu dobijaju pravo da ubiju dokazane članove mafije, raspoređeni snajperisti po gradovima!

Nakon rekordnog broja ubistava i pljački u Brazilu, ta zemlja pod vođstvom novoizabranog predsednika oštro kreće u borbu protiv kriminala i bandi.

Foto: Fejsbuk

Policija će imati prošrena ovlašćenja za likvidiranje naoružanih kriminalaca, a nekažnjavani građani smeće da poseduju i nose vatreno oružje.

Novi brazilski predsednik Žair Bolsonaro, javno je obećao da neće stati dok ne unapredi sigurnost brazilskih građana. Među između ostalog, policajci i vojska koju pucaju i ubiju naoružane kriminalce, neće biti kažnjeni.

Takođe, više neće biti umanjenih kazni, a starosno doba za kaznenu odgovornost će biti snižena, prvo na 17, a potom i na 16 godina.

Bolsonaro je najavio olakšanje procedure za pribavljanje dozvole za nošenje oružje za sve nekažnjavane građane, kako bi mogli kupiti oružje za zaštitu sebe i svojih porodica.

Oko 120 snajperista koji su deo brazilske vojske pojačati će policijske stanice u Rio de Janeiru, njihova glavna funkcija će biti eliminacija naoružanih kriminalaca.

Naoružane kriminalce nije briga za živote drugih, oni su spremni eliminirati svakog ko im stane na put. To je velik problem, ne samo u Rio de Žaneiru, već u čitavoj zemlji“, kazao je novi guverner te savezne države Vilson Vitzel.

Foto: Fejsbuk

Sa 55 posto glasova, Bolsonaro je izabran za novog predsednika pobedivši ekstremno levičarsku Radničku partiju. Otkako je došao na vlast Bolsonaro je u više navrata najavio oštru borbu s kriminalom, što je većina građana pozdravila.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tribun.hr
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite