MIGRANTI BESNI: Članica EU zabranila muslimanima halal, ritualno ubijanje životinja!

MIGRANTI BESNI: Članica EU zabranila muslimanima halal, ritualno ubijanje životinja!

Belgija je ukinula nehumanu praksu ritualnog klanja životinja. 

Foto: Pixabay
Flamanski deo Belgije počeo je da sprovodi odluku donetu prošle godine po kojoj je predviđena zabrana ubijanja životinja po ultra-islamističkim propisima, na takozvani halal način. Radi se o ubijanju životinje bez da je predhodno uspavana, a propis nalaže da životinja mora da umre od krvarenja.
Istraživanja vlade otkrila su da brojne mesare prodaju samo halal meso, to jest da je praksa brutalnog ubijanje životinje postala popularna jer hrišćani i ateisti ne odbijaju takvo mesto, dok je kod muslimana ono uslov za pripremu hrane pa su proizvođači počeli da dobavljaju samo halal.
Odluka se za sada neće primenjivati na krupnu stoku, dok se ne obezbede potrebni organizacioni preduslovi. Zakon je inicirao ministar Ben Weyts iz stranke flamanske desnice.
Zabrana se trenutno primenjuje na severu Belgije u flamanskom delu, ali će borba protiv nehumane prakse ubijanja životinja biti implementirana i u Valoniji od 1. septembra 2019. godine.
Islamističke  grupe pokušale su da spreče zabranu, lepeći joj etiketu „diskrimanacije“. Po njihovom argumentu koji se graniči sa teorijom zavere radi se o napadu „na jedan od osnovnih stupova muslimanske vere, obavezu da životinja mora biti zaklana na ritualni način“. Sudski proces je završen neuspehom.
Kako su ocenili nadležni organi, novo pravilo nikoga ne diskriminiše i primenjuje jednake se na sve građane Belgije.
Izvor: Dnevna Gazeta
Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite