Brazil ukida posebna prava nacionalnim manjinama, LGBT udžbenici se izbaciju iz škola!

Brazil ukida posebna prava nacionalnim manjinama, LGBT udžbenici se izbaciju iz škola!

Brazil je odlučio da ukine posebne manjinske privilegije i uspostavi ravnopravnost za sve građane te Južnoameričke države. Nova administracije ukinula je posebna LGBT prava i zasebne privilegije koje su uživale etničke manjine. 

Nakon stupanja na vlast predsednika Žaira Bolsonara nova adminsitracija počela je sa ispunjavanjem predizbornih obećanja i poništavanjem egzekutivnih odluka predhodne vlasti. Tako su sa spiska ljudskih prava uklonjena LGBT „prava“.  Novi minsitar ljudskih prava Damares Alveš je bivši konzervatnivni sveštenik koji kaže da su LGBT politike postale ozbiljna pretnja porodičnim vrednostima u Brazilu.

„Devojčice će biti princeze, a dečaci prinčevi“ rekao je Alveš „Neće više biti ideološke indoktrinacije dece i tinejdžera u Braziliu“.

Predhodna levičarska vlast je u školama Brazila uvela kao obavezno štivo takozvani Gej priručnik koji je Bolsonarova stranka kritikovala kao materijal za gej indoktrinaciju dece.

Politička LGBT aktivistkinja Simi Larat rekla je očekivala ovakve poteze od strane Bolsonarove adminsitracije. „Nemamo nikakvih naznaka da će se državna infrastruktura baviti LGBT pravima“ rkela je Larat.

Žair Bolsonaro je takođe odlučio da ukine kontroverzni zakon koji je davao posebna teritorijalna prava manjinskim domorodačkim grupama što je bio i deo njegovih predizbornih obećanja. „Manje od milion ljudi živi u zabačenim delovima Brazila i izlovani su od prave države. Njima manipulišu nevladine organizacije. Zajedno ćemo ih integrisati u društvo i uklopiti u vrednosti koje poštuju svi Brazilci“ napisao je Bolsonaro na svom Tviteru.

Očekuje se da u narednim danima Bolsonaro potpiše izvršnu odluku kojom će zatvoriti posebnu agenciju i ministarstvu obrazovanja koja je za svoj cilj imala „promociju različitosti“ u školama i univerzitetima prenosi Folha de Sao Paulo. Naime stranka Žaira Bolsonara je tokom kapanje isticala da ta agencije radi na promociji podela u društvu i indoktrinaciji dece na levičarska gledišta.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite