PRVE SANKCIJE: Trampova administracija odbila Haradinaju ulazak u zemlju zbog taksi Srbiji!

PRVE SANKCIJE: Trampova administracija odbila Haradinaju ulazak u zemlju zbog taksi Srbiji!

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj nije dobio američku vizu, tako da neće moći da učestvuje u radu jedne konferencije o Balkanu početkom februara, objavila je „Al Džazira Balkans“ pozivajući se na izvore u Stejt departmentu.

Haradinaj je ranije dobio poziv za učešće u radu konferencije koja se održava 6. februara. Međutim, neimenovani izvor iz Stejt departmenta je potvrdio da Haradinaj nije dobio ulaznu vizu zbog taksi koje je Priština uvela Srbiji i Bosni i Hercegovini.

„Al Džazira Balkans“ navodi da je novinaru te medijske kuće i jedan od organizatora potvrdio da Haradinaj neće doći na pomenutu konferenciju.
Ranije je objavljeno da su Savet za nacionalnu bezbednost SAD i Stejt department usvojili dokument u osam tačaka u kojem se od vlade u Prištini zahteva da odmah ukine takse na proizvode iz Srbije ili će u suprotnom SAD Prištini uvesti sankcije.

Haradinaj je odgovorio da će Priština ukinuti takse nakon što dobije međunarodne garancije da će finalni sporazum sa Beogradom rezultirati uzajamnim priznanjem.

Izvor: Tanjug

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite