HAOS U NOVOM SADU: Desničari sabotirali skup opozicije, nošeni i separatistički slogani! (VIDEO)

HAOS U NOVOM SADU: Desničari sabotirali skup opozicije, nošeni i separatistički slogani! (VIDEO)

U Novom Sadu večeras je ispred plato Srpskog narodnog pozorišta organizovan protest opozicije sa nešto ispod 1.000 ljudi. Uprkos delu građana koji su došli samo da protestuju protiv vlasti, upadljivi su bili i ekstremni elementi sa sloganima koje koriste Vojvođanski separatisti. 

Skup opozicije pod nazivom Jedan od pet miliona okupio je oko 1.000 pristalica ispred SNP, a nakon govora planirana je šetnja centrom grada do zgrade Vlade Vojvodine. Ipak skup su obeležili separatistički elementi, provokacije, ekstremistički simboli i incidenti sa grupom desničara.

Pored građana koji su došli da protestvuju protiv aktuelna vlastu, upadljiv broj demonstranata nosio je poznate poruke koje koriste vojvođanski separatisti, pa su u masi bili prisutni slogani – Vojvodina moja „domovina“, takozvane zastave Vojvodine, a deo ekstremista nosio je bedževi Vojvodina Republika.

Govornici na skupu su ometani u pokušaju da se obrate svojim pristalicama od strane grupe koju je činilo više desetina kontra demonstranata koji su sa trubačima pevali desničarske pesme.

Kontra demosntranti su pored srpskih zastava nosili i zastave Ruske federacije. Među transparentima je pisalo i Ne u Evropsku uniju – Ne u Nato i Nema Predaje.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite