ŽUTI PRSLUCI UPALI U ZATVOR: Makron izveo oklopna vozila i 5.000 policajaca! (VIDEO)

ŽUTI PRSLUCI UPALI U ZATVOR: Makron izveo oklopna vozila i 5.000 policajaca! (VIDEO)

Osamdeset četiri hiljade demonstranata učestvovalo je danas u protestima „žutih prsluka“ širom Francuske, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske.

Prema procenama režima koje treba uzeti sa rezervom oko 10.000 ljudi učestvovalo je na protestima u Tuluzu, dok je u Parizu na ulice izašlo 7.000 ljudi.

Francuski televizijski kanal saopštio je ranije da je oko 50 „žutih prsluka“ upalo je u subotu na teritoriju zatvora u gradu Dižon na istoku Francuske, zahtevajući da se oslobode njihovi drugovi.

Pariska policija je ranije saopštila da je u francuskoj prestonici danas uhapšeno više od 40 demonstranata. U kasnim popodnevnim satima policija je protiv demonstranata upotrebila suzavac i vodene topove.

Danas je mobilisano više od 5.000 pripadnika snaga bezbednosti zbog protesta u Parizu, a po ulicama je raspoređeno i osam oklopnih transportera žandarmerije, preneli su francuski mediji.

Televizijski kanal je naveo da demonstranti traže da se oslobode četvorica predstavnika pokreta „Žuti prsluci“ koji su zadržani zbog nasilja nad policajcima tokom pritvora. Nakon izvesnog vremena demonstranti su, ipak, napustili teritoriju zatvora.

U Parizu i drugim francuskim gradovima već desetu subotu održavaju se protesti „žutih prsluka“. Masovni protesti širom Francuske počeli su 17. novembra prošle godine zahtevom da se ne povećavaju porez na gorivo i cene benzina.

Nezadovoljni socijalnom politikom francuskih vlasti učesnici protesta nastavljaju da izlaze na ulice širom zemlje bez obzira na to što je francusko rukovodstvo objavilo mere za smirivanje situacije.

Izvor: Sputnjik

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite