ŠIRI VERSKU MRŽNJU: Vesna Pešić kaže da samo ludaci plivaju za krst! (FOTO)

ŠIRI VERSKU MRŽNJU: Vesna Pešić kaže da samo ludaci plivaju za krst! (FOTO)

Vesna Pešić jedna od najuticajnijih političkih aktera od uvođenja višestranačja u Srbiji uputila je krajnje uvredljivu poruku osobama pravoslavne veroispovesti u našoj zemlji.

Bivšoj poslanici LDP smeta pravoslavna tradicija plivanja za časni krst, koja se održava svake godine za bogojavljenje. U uvredljivom statusu Pešićeva je navređala vernike koji učestvuju u ovoj tradiciji.

Uprkos želji da se u javnosti predstavi kao borac za ljudska prava i toleranciju, pro-EU političarka Vesna Pešić na svom Tviter profilu otvoreno širi netrpeljivost prema osobama koje imaju drugačija gledišta od nje po pitanju vere.

Političarka koje je 90-ih godina bila predsednica Građanskog saveza Srbije, a koji se kasnije 2007 utopio u Liberalno-demokratsku partiju Čedomira Jovanovića teži da sebe predstavi kao deo politički korektnog miljea. Ipak njen Tviter nalog odslikava duboku netrpeljivost prema pravoslavnoj veroispovesti i običajima poredeći ljude koji plivaju za krst za Bogojavljanje sa ludacima.

Iako je jedna od osnivača Helsinškog komiteta u Srbiji, a svoje političke protivnike napada za širenje nacionalne i etničke netrpeljivosti Pešićeva je na svom Tviter nalogu napisala „Ovi ludaci koji se bacaju u vodu sa krst časni, su kruna ovdašnjeg ludila“.

Uvreda koju su mnogi okarkterisali pod kršenje zakona koji se odnose na širenje nacionalne, verske i rasne mržnje našla je na oštre reakcije korisnika društvenih mreža kojima su povređena verska osećanja. Pešićeva se nije izvinila zbog svoje izjave kojom se širi netolerancija, a dodatno uznemirijući detalj je da je skoro 400 osoba označilo da im se sviđa Pešićkin uvredljivi status.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite