JEDNO KAD SAM VLAST DRUGO KAD SAM OPOZICIJA: Šta je Vesić govorio nekada i šta sad (VIDEO)

JEDNO KAD SAM VLAST DRUGO KAD SAM OPOZICIJA: Šta je Vesić govorio nekada i šta sad (VIDEO)

Kada je Goran Vesić bio ministar za omladinu i sport skupštine Beograda marta 1997. godine tada je gostovao u emisiji ‘Utisak nedelje’. Zbog čega je važno da se prisetimo te emisije i tog gostovanja? Iz najmanje dva razloga, a to su da vidimo kakva je politička debata nekada postojala i šta je govorio Goran Vesić pre 22 godine.

Goran Vesić: Emisije na RTS-u predstavljaju samo šminku (1997)

Zajedno u studiju Utiska nedelje, tada još uvek na Studiju B, gostovali su zajedno Slobodan Čerović, predsednik Jugoslovenske levice za Beograd, Goran Vesić, ministar za omladinu skupštine Beograda i predstavnik koalicije ‘Zajedno’, i muzičar Bora Đorđević.

Jedna od glavnih tema razgovora bila je i predstavljenost vlasti i opozicije na javnom servisu. Tada je Goran Vesić, žaleći se na izveštavanje RTS-a, rekao da predstavnici koalicije Zajedno ne mogu da učestvuju u jednoj emisiji javnog servisa koja predstavlja samo šminku, dok se u drugom Dnevniku RTS-a o koaliciji ‘Zajedno’ objavljuju laži i pamfleti koji su ispod svakog nivoa.

Dalje, Vesić je tražio i potpunu demokratizaciju i liberalizaciju RTS-a zbog načina na koji se javni servis meša i zagađuje politički život. Da, to su sve reči Gorana Vesića koji je pre dva dana radio sve ono protiv čega se pre dvadeset godina borio.

„Najveća propaganda i najviše laži se servira preko RTS-a.“

Goran Vesić, Utisak nedelje, mart 1997

Goran Vesić: Apsurdno je reći da na RTS-u nema debate (2019)

Nekadašnji član Demokratske stranke i jedan od saradnika ubijenog premijera Đinđića, promenio je svoj stranački dres i danas je udarna pesnica Srpske napredne stranke. Pre dva dana gostujući na RTS-u, osim što je potvrdio da prava politička debata ne postoji, Goran Vesić opovrgao je sve ideje i vrednosti za koje se nekada borio, a u koje verovatno nikada iskreno nije ni verovao.

Nekada se žaleći na emisije i način izveštavanja RTS-a, danas govori da je apsurdno reći da na javnom servisu nema debate ako on i predstavnici opozicije u udarnom terminu diskutuju o društveno važnim pitanjima.

Izvor: Talas.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite