RATOVAO UZ SRBE I DIZAO 3 PRSTA: Sad je jedan od lidera Žutih prsluka i ruši Makrona! (FOTO)

RATOVAO UZ SRBE I DIZAO 3 PRSTA: Sad je jedan od lidera Žutih prsluka i ruši Makrona! (FOTO)

Viktor Lenta koga su francusko mediji predstavili kao jednog od lidera pokreta Žutih prsluka pre nekoliko godina je ratovao u Donbasu u okviru srpsko-francuske dobrovoljačke jedinice sa komandantom Nikolom Perovićem. 

Fotografisan tokom protesta protiv Makrona sa crvenom beretkom i odlikovanjima koja je dobio tokom svoje vojne sližbe i borbi u Donbasu Lenta se našao na naslovnim stranicama francuskih medija kao jedan od organizatora masovnih demonstracija.

Viktor Alfonso Lenta i Srbin sa državljanstvom Francuske Nikola Perović osnovali su 2014. desno orijentisanu organizaciju Unite Kontinental, a neki od članova grupe su nakon izbijanja rata otišli u Donbas kako bi se kao dobrovoljci pridružili pro-ruskim snagama.

Kao razlog za odlazak na ratište Lenta je naveo brojne ratne zločine koje je počinila nova vlast u Ukrajini i borbu protiv ukrajinskog fašizma. Ubrzo nakon dolaska u Donbas Perović i Lenta formirali su francusko-srpsku dobrovoljačku jedinicu, a Perović je postavljen za komandanta.

Sad jedan od lidera Žutih prsluka se na brojnim fotografijama sa ratišta Lenta se može videti sa zastavama Srbije i pozdravom sa tri spojena prsta.

Viktor Lenta sa 3 prsta, srkoz desno na slici.

U razgovoru sa novinarima Haftington Posta, Lenta je sa crvenom beretkom snimljen na čelu kolone žutih prsluka, kako raspoređuje ljude na ulici. Kako je istakao tom prilikom za nerede nisu krivni nezadovoljni građani, već nerede svesno izaziva policija po nalogu Emanuela Makrona.


Lenta je kao pripadnik francuske vojske ratovao u Avganistanu, Čadu i Obali Slonovače nakon što je odlučio da napusti vojsku i posveti se borbi protiv NATO pakta i Evropske unije.

Tokom rata u Donbasu zbog svog višegodišnjeg vojnog iskustva obučavao je novopristigle dobrovoljce, kao da rukuju oružjem i drugim ratnim tehnikama.

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite