EVROPSKI SADAM HUSEIN: Policija potvrdila, Makron spremio hemijsko oružje za demonstrante!

EVROPSKI SADAM HUSEIN: Policija potvrdila, Makron spremio hemijsko oružje za demonstrante!

Međunarodna zajednica ne reaguje na višemesečno nasilje Makronovog režima nad demonstrantima, a pro-EU lider je prema potvrđenim podacima iz policije i spremio hemijsko oružje koje bi se upotrebilo na demonstrantima kao poslednja linija odbrane vlasti.  

Šokantno otkriće o hemijskom oružju  ‘debilitating powder’ u prevodu paralizujući prah koje je Emanuel Makron pripremio kao poslednju rezervu u slučaju da policija izgubi kontrolu nad glavnim gradom, uznemirilo je evropsku javnost.

Francuska policija spremna je da uguši proteste u centru Pariza uz pomoć hemijskog oružja, kako bi oterala opoziciju od ključnih zgrada za funkcionisanje vlade. Radi se o oružju pod nazivom paralizujući prah, koje se širi u reonu od 6 fudbalskih terena za samo 10 sekundi. Ovaj tip oružja je klasifikovan kao hemijsko oružje i ima efekat izaziva gubljenje daha, gušenje malaksalost i kolaps osoba koje su udahle toksičnu supstancu.

Komandant francuske policije potvrdio je da je 14 oklopnih vozila raspoređeno u gradu, sa „radikalnim napravama“ za raspršivanje praha, ali će biti korišćene protiv građana samo kao poslednja rezerva.

Tornjevi na vozima su u obliku topa i sa kula mogu da izbace sprej koji se širi na preko 40.000 kvadratnih metara u samo 10 sekundi prenosi magazin Marianne.

Oružje koje izaziva nesvesticu ima istu moć kao 200 granata suzavca i dizajnirano je da onesvesti ljude koji se nađu u zoni njegovog toksičnog efekta.

U saopštenju prefekture pariske policije se navodi da „Ukoliko velika grupa demonstranata probije barijere policije, prah će se koristiti kao poslednja rezerva da bi se oni zaustavili“.

Pukovnik Richard Carminache iz francuske žandarmerije dao je izjavu da kontraverzna naparava „po njegovim saznanjima nikada nije upotrebljena u gradovima“

Svaka upotreba paralizujućeg praha rezultira u „visoko koncetrovanom oblaku gasa, koji je ekvivalent 200 granata suzavca“ rekao je pukovnik Carminache dodajući da je „Najbolje da bežite ako ga vidite“.

Ovakav potez EU režima izazvao je osude grupa za zaštitu građanskih prava, uključujući i međunarodnu organizaciju za zabranu hemijskog oružja u Hagu čiji je Francuska član.

Pored paralizujućeg praha, sam suzavac koji je redovno korišćen na demonstracijama od strane policije je klasifikovan kao hemijsko oružje i zabranjen ja za upotrebe u slučaju rata.

Velika Britanija je striktno zabranila upotrebu suzavca u slučajevima protesta.

Više o ovoj vesti možete pročitati na engleskom jeziku klikom OVDE.

Izvor: Dnevna Gazeta/Mirror

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite