PODSMEVANJE DRŽAVE: Porodilja dobija mesečno 284 dinara da hrani bebu! (FOTO)

PODSMEVANJE DRŽAVE: Porodilja dobija mesečno 284 dinara da hrani bebu! (FOTO)

Nove odluke vlasti da smanji naknade trudnicama i porodiljama pretvorile su ceo sistem socijalne zaštite u tragi-komediju. 

Organizacija Mame su zakon, koja je organizovala i nekoliko protesta u Beogradu povodom odluke vladajuće SNS Aleksandra Vučića da smanji naknadu porodiljama objavila je na svojoj Fejsbuk stranici fotografiju prosleđenu od jedna nezadovoljne majke.

Upravo nam se javila porodilja koja je primila 5 zaostalih porodiljskih nadoknada. Mesečni iznos je 284.80 din, tako da za 5 plata ona može da kupi 1 adaptirano mleko za dete! – stoji na stranici organizacije Mame su zakon.

Pored toga oni su postavili pitanje građanima „Šta možete da kupite za 284.80 dinara mesečno?“. Komentari porodilja su krajnje negativni:

„Ja da se ne zalim onda. Stvarno bruka. Lekar sam opste prakse i primam 5900 porodiljsko“ kaže jedna majka, iskustva su slična pa tako druga navodi  „Onda ni ja da se ne zalim sa mojih 1202 din, dobro sam prosla“. „Stidi se državo i sa tobom Slavica Đukić Dejanović i svi poslanici koji ste glasali“…


Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite