POLJAK ODBRUSIO: Gradićete džamije, kad mi sagradimo katedralu u S. Arabiji! (VIDEO)

POLJAK ODBRUSIO: Gradićete džamije, kad mi sagradimo katedralu u S. Arabiji! (VIDEO)

Poljski poslanik iz vladajuće stranke Prava i pravde Dominik Taržincki poručio je da će njegova zemlja poslati jasnu poruku radikalnim muslimanima da ne mogu da zahtevaju prava koja Evropljani nemaju u Saudijskoj Arabiji. 

Predstavnik vladajuće stranke ističe da u islamskim zemljama postoji uražena netolreancija prema hrišćanima, pa da imajući u vidu da je nošenje krsta zabranjeno u Saudijskoj Arabiji po istom principu treba zabraniti nošenje vela muslimankama u Poljskoj.

Kako naglašava Taržincki odnos zapada sa islamskim svetom je u ovom trenutku veoma nestabilan, navodeći da postoje planovi iz teokratske Saudijske Arabije da se počne sa masovnom izgradnjim džamija u prestonici Poljske Varšavi.

„Rado ćemo to prihvatiti, odmah nakon što oni dozvole da Poljska sagradi katedralu u Saudijskoj Arabiji“ rekao je poslanik.

„Stvari su veoma jednostavne, ili smo jednaki, kao partneri, jednaki kao ljudska bića-ili oni misle da su bolji od drugih ljudi“ naglasio je poslanik vladajuće stranke.

Taržincki je takođe poručio da je burka opasna je predstavlja vid kamuflaže za bombaše samoubice, one koji siluju decu i paravan za oružane pljačke i navodi da ona treba da bude zabranjena iz bezbednosnih razloga, jer je to već praksa u mnogim zemljama Evrope kao što su Austrija, Danska i Francuska. Poređenja radi Srbija i dalje nije zabranila nošenje Burke uprkos njenoj pretnji po bezbednost građana i argumentima da se radi o seksističkom odevnom predmetu koji diskriminiše žene.

„U Nemačkoj i Švedskoj oni zahtevaju da nose burku pod izgovrima demokratije i slobode veroispovesti, to su lepe reči koje ništa ne znače u stvarnosti“ rekao je Dominik Taržincki ističući da te iste zemlje imaju problem sa samoubilačkim napadima koje vrše radikalni islamisti.

Mi nećemo praviti iste greške kao Belgija, Francuska, Nemačka i slične države. Ukoliko se muslimanima ne sviđa centralna Evrope, neka idu u Saudjsku Arabiju, tamo će imati tretman kakav žele – podvukao je poslanik.

Taržincki je skrenuo pažnju zapadne javnosti u duelu sa poznatom liberalnom novinarkom Keti Njuman o ilegalnoj migraciji. Kada je rekao da je Poljska primila ukupno nula migranata na šta je ponosan, ističući da oni neće primati muslimane, ali je zemlja otvorena za mirnu migraciju i da su primili veliki broj Ukrajinaca.

Dominik Taržincki je naglasio da je to razlog zašto njegova zemlja nema terorističke napada kao one države koje su odlučile da prime migrante.

Izvor: Dnevna Gazeta/Breitbart

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite