AMERIKA RAZMATRA VOJNU INTERVENCIJU: Maduru se popeo na tenk da pošalje odgovor! (VIDEO)

AMERIKA RAZMATRA VOJNU INTERVENCIJU: Maduru se popeo na tenk da pošalje odgovor! (VIDEO)

Uoči velikih vojnih vežbi, predsednik Venecuele Nikolas Maduro posetio je nekoliko baza kako bi pokazao da njegov legitimitet podržava vojska koja je spremna braniti naciju od potencijalnih stranih intervencija.

Nakon što su SAD obećale punu podršku samoproglašenom „privremenom predsedniku“ Venecuele, Huanu Gvaidu, ne isključujući „humanitarnu“ vojnu intervenciju ako bude potrebno, Maduro je saopštio da Oružane snage Venecuele moraju biti spremne da brane Venecuelu „u svakom scenariju“, te je najavio velike vojne vežbe između 10. i 15. februara.

„Pripremamo se za najvažnije vojne vježbe u našoj istoriji”, naglasio je Maduro dok je prisustvovao pripremama za vežbe.

Prema seriji video snimaka koje je objavio na tviteru, Maduro je posetio 41. oklopnu brigadu kao i mornaričku bazu Agustin Armario u gradu Puerto Kabelo, smeštenu u državi Karabobo.

Uprkos tome što je Gvaido obećao amnestiju vojnicima i oficirima, venecuelanska vojska je u velikoj meri demantovala samoproglašenog lidera i obećala da će braniti nacionalni suverenitet, izjavio je ministar odbrane Vladimir Padrino.

Izvor: Vostok.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite