DONELI NEREDE NA BALKAN: Migranti naoružani bejzbolkama, noževima i šrafcigerima! (VIDEO)

DONELI NEREDE NA BALKAN: Migranti naoružani bejzbolkama, noževima i šrafcigerima! (VIDEO)

Mi periodično vršimo pretrese tih lokacija i porazna je činjenica da svaki put nalazimo sredstva pogodna za činjenje krivičnih dela, kazao je Šiljdedić. 

Pripadnici policije USK u četvrtak su u jutarnjim satima obavili pretres u prihvatnom centru za migrante „Bira“ u Bihaću i tom prilikom pronađen je značajan broj noževa, šrafcigera te drvenih i metalnih palica i ostalih predmeta pogodnih za nanošenje telesnih povreda, potvrdio je za „Nezavisne“ portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Prema njegovim rečima, u pretresu je učestvovalo oko 200 policijskih službenika, a niko od migranata nije priveden.

„Ova policijska akcije je bila preventivne prirode i usmerena na to da se pronađu i oduzmu predmeti koji mogu poslužiti za nanošenje fizičkih povreda“, kazao je Šiljdedić.

Inače, sama akcija je motivisana događajem koji se desio u četvrtak, kada je jedna osoba lakše povređena u neposrednoj blizini objekta „Bira“.

„Migrant iz Pakistana je prijavio kako ga je bez ikakvog povoda napalo nekoliko drugih migranata koje ne poznaje. Tom prilikom on je uboden u levu nogu, najverovatnije nožem“, kazao je Šiljdedić.

Dodao je kako su napadači pobegli, a Pakistancu je pružena medicinska pomoć i konstatovane su mu lakše povrede. Šiljdedić je komentarisao i video-snimak koji se pojavio na internetu, a na kojem se vidi masovna tuča migranata u jednoj od hala u centru „Bira“, prilikom koje su kao oružje koristili stolice i drugi nameštaj.

Prema njegovim rečima, nije moguće tačno utvrditi kada je taj snimak nastao.

„Moguće je da je policija izlazila i poduzela određene radnje po ovom događaju, a da taj snimak u to vreme nije bio dostupan“, kaže Šiljdedić.

Prema njegovim rečima, bezbednost unutar prihvatnih centara regulišu pripadnici sigurnosnih agencija koje je angažovala Međunarodna organizacija za migracije (IOM).

„Mi periodično vršimo pretrese tih lokacija i porazna je činjenica da svaki put nalazimo sredstva pogodna za činjenje krivičnih dela“, kazao je Šiljdedić.

Izvor: Nezavisne.com

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite