Migranti u Bihaću napravili 700 incidenata prošle godine, samo 15 krivično gonjeno!

Migranti u Bihaću napravili 700 incidenata prošle godine, samo 15 krivično gonjeno!

Jedna osoba lakše je povređeno u tuči migranata u neposrednoj blizini prihvatnog centra za migrante, u nekadašnjoj fabrici „Bira“ u Bihaću, potvrdio je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić. Kako navodi migranti su u prošloj godini počinili 700 incidenata, ali je samo 15 njih krivično gonjeno. 

Šiljdedić je rekao da se incident dogodio sinoć, te da je migrant iz Pakistana prijavio da ga je bez ikakvog povoda fizički napalo više migranata koje ne poznaje.

Prema njegovim rečima, migrantu iz Pakistana su nanesene povrede leve noge hladnim oružjem, najverovatnije nožem.

– Lica su pobegla, a povređenom je ukazana medicinska pomoć i konstatovane lakše povrede -naveo je Šiljdedić i dodao da policija traga za počiniocima.

Šiljdedić je rekao da policija Unsko-sanskog kantona vrši periodične akcije i pretrese objekata u kojima su smešteni migranti, te da je u toku pretres u migracionom centru „Bira“.

-U pretresu objekta učestvuje 200 naših pripadnika s ciljem pronalaženja predmeta pogodnih za nanošenje povreda i eventualno narkotičkih sredstava. O rezultatima aktivnosti više će se znati po završetku akcije – istakao je Šiljdedić.

On je napomenuo da je bezbednosna situacija u Unsko-sanskom kantonu, kada je reč o migrantima koji borave na ovom području, u poslednjih mesec-dva povoljnija u odnosu na letnji period.

Šiljdedić je naveo da je zabeležen manji broj krivičnih dela i incidenata i, što je najbitnije, nema registrovanih teških krivičnih dela.

-U prošloj godini evidentirano je ukupno 77 krivičnih dela koja su počinili migranti. Od toga 15 krivičnih dela su prema njima učinili državljani BiH. Javni red i mir je narušen 42 puta. Evidentirano je više od 700 različitih incidenata koji prema nadležnima nemaju obeležja krivičnog dela, niti prekršaja, ali se mogu povezati sa ovom situacijom – rekao je Šiljdedić.

Izvor: Srna

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite