NEKOREKTNO: Muslimani traže da ceo Niš sluša njihove molitve preko razglasa!

NEKOREKTNO: Muslimani traže da ceo Niš sluša njihove molitve preko razglasa!

Imam Irfan Rekaj zahteva da se u Nišu dozvoli pozivanje za molitvu muslimana preko ozvučenja sa minareta koje će se čuti širom grada. Vođa muslimana u Nišu to naziva „pravom“ koje im je uskraćeno, iako bi takav razglas direktno uznemiravao građane koji nisu islamske veroispovesti i one muslimane koji nemaju želju da idu na molitvu. 

Foto: Pixabay

 

„Od velike važnosti za našu veru je da se molitva čuje van džamije i ja pokušavam da izborim to pravo za muslimane u Nišu, jer po zakonu mi na to imamo prava, razgovarao sam sa predstavnicima gradske vlasti i dobio sam odgovor da to trenutno nije moguće jer smatraju da će tako nešto izazvati nezadovoljstvo kod građana“, rekao je Imam Irfan Rekaj.

On je dodao, da se u svim većim gradovima molitva čuje napolje i da takav problem nemaju u Novom Pazaru gde je to uobičajno, ali da u Nišu navodno još uvek vlada strah od toga da li će građani imati osećaj tolerancije.

Irfan Rekaj navodi da je njegova žena jedina pokrivena u Nišu i da oseća se građanima ne sviđa takva praksa.

„Moja žena mora da se obuče u crno da bi neko pomislio da je časna sestra, a ne muslimanka“, kaže imam.

Prema njegovim rečima, život muslimana nije na nivou koji bi želeli i njegova želja je da čelnih ljudi u gradu pomognu kako bi se poboljšao život muslimana.

Izvor: Niške vesti/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite