DIVLJI ZAPAD: Migranti u Doboju zaustavili voz, pa opljačkali putnike!

DIVLJI ZAPAD: Migranti u Doboju zaustavili voz, pa opljačkali putnike!

Naš region već mesecima živi u strahu od migrantskog nasilja. Grupa ilegalnih migranata prisilno je zaustavila putnički voz u okolini Doboja i opljačkala nekoliko putnika, a onda pobegla u nepoznatom pravcu. 

Incident se dogodio u sredu, a migranti su, povlačenjem kočnice za slučaj opasnosti zakočili voz koji saobraća na redovitoj liniji Bihać – Sarajev kod mesta Stanari.

Osoblje voza obavestilo je policiju, a uviđajem je utvrđeno da se radi o grupi od pet migranata koji su pre zaustavljanja voza od jednog putnika ukrali torbicu sa novcem. Od drugih putnika uzeli su punjač za mobilni i hranu.

Istraga o ovom slučaju se nastavlja, saopšteno je iz Policijske uprave Doboj.

Prema podacima kojima raspolažu policijske agencije u BiH, od početka prošle godine u tu je zemlju je ušlo nešto više od 23.000 ilegalnih migranata preko granice sa Srbijom i Crnom Gorom.

Većina je uspela da nastavi put ka Zapadu, a procena je da ih u BiH trenutno boravi oko 5.000. Najveći broj smešten je u prihvatnim centrima kod Bihaća i Velike Kladuše, a ostatak boravi u okolinii Sarajeva, gde postoje tri prihvatna centra.

Izvor: Jutarnji.hr/Dnevna Gazeta/Kurir

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite