Doktorka je odbila da mi pregleda ćerku sa temperaturom 39.5, završila je u bolnici!

Doktorka je odbila da mi pregleda ćerku sa temperaturom 39.5, završila je u bolnici!

Milka Kovačević majka šestogodišnje devojčice Vasilije Tankosavić, kaže da su medicinski odbili da pregledaju njenu ćerku koja je imala temperaturu 39.5, iako je devojčica u prošlosti imala zdravstvnih problema pucanje kapilara na mozgu zbog čega je temperature preko 38 stepeni opasna po njen život. 

Foto: Pixabay

Kako majka kaže detetu se iste noći pogoršalo stanje i završila je u bolnici, a veruje da se sve moglo sprečiti blagovremenim pregledom.

1. Objasnite nam šta se desilio kada ste odveli dete na pregled?

U domu zdravlja Kostolac doktorka i sestra su odbile da prime moje dete koje sam odvela  jer je dete imalo temperaturu 39.5. Sestra i doktorka nisu htele da je prime, odgovor je bio dete nije pacijent Dragane Stanković, vodite dete kući dajte mu sirupe i ujutru u 7:30 odovedite ga kod njene doktorke, a tamo je dete iste noći i završilo, završilo je u bolnici zbog visoke temperature. Odbili su da me prime 26.01 2019 god u 16:34 za šta imam i izveštaj koji potvrđuje šta se desilo.

2. Kako ste reagovali kada doktorka nije htela da primi dete?

Ja sam se okrenula i izasla napolje ništa im nisam rekla nije bilo poente, jer oni znaju da je moje dete u prošlosti imalo zdravstvene probleme i ne sme da ima temperaturu preko 38, jer joj je na rođenju pukao kapilara na mozgu i dva puta je reanimirana do instituta za neonatologiju.

3. Da li ste kontaktirali neku od inspekcija?

Jesam inspekciju u Ministarstvu poslala sam fotokopije izvestaja i napisala sam sta se desilo. Još uvek nisam dobila  odgovor.

4. Šta se kasnije desilo a detom, jel ste ga odveli kod nekog drugog lekara?

Zbog odbijanja doktorke da pruži pomoć, detetu se pogoršalo stanje i morala sam da ga vodim na pedijatriju u Požarevcu i kod njenog izabranog lekara, a danas sam ga vodila i kod privatnika. Verujem da se stanje ne bi pogoršalo da je dete na vreme primljeno, a postojao je razlog jer je imala temperaturu veću od one koju sme da ima.

5. Da li verujete da je sadašnji sistem zdravstvenog osiguranja zadovoljavajuć i da li ste imali neka loša iskustva i ranije?

Ovo nije jedini problem u domu zdravlja. Moje iskustvo i mnogih ljudi koje poznajem je da je stanje u domu zdravlja Kostolac prosto rečeno očajno.

Vasilijea Tankosavić sa 6 godina starosti

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite