ENGLESKO KOSOVO: Gradonačelnik Londona, govori o otcepljenju od Britanije! (VIDEO)

ENGLESKO KOSOVO: Gradonačelnik Londona, govori o otcepljenju od Britanije! (VIDEO)

Sa problemima oko pregovora između EU i Velike Britanije interesantno je pogledati kako situaciju pokušava da iskoristi populacija Londona koju sada većinski čine migranti. Gradonačelnik prestonice migrant druge generacije Sadik Kan, musliman poreklom iz Pakistana kaže da mu se sviđa ideja o otcepljenju Londona iz V. Britanije.

Sadik Kan kaže i da iako ta ideja možda nije najbolja „u ovom trenutku“ on zahteva veću autonomiju za grad „i to zahteva odmah“.

Nakon pobede suverenih snaga u referendumu o Bragzitu u Londonu, gde od 2011 Englezi čine manjinu od samo 45% stanovnika, pristalice ograničenog suvereniteta i članstva u EU pokrenule su kampanju  Londependence (Londonska nezavisnost), u kojoj su prikupljali potpise za raspisivanje referenduma o izlasku grada iz Velike Britanije.

U toku kampanje 180.000 potpisa je prikupljeno sa zahtevom da se oformi grad-država i peticija je predata gradonačelniku koji se takođe zalagao za ostanak u EU. Istovremeno Kan je rekao da mu se sviđa ideja otcepljenja, gradonačelnik je bio obazriv sa svojim izjavama rekavši da on lično u ovom trenutku ne planira da postavi granicu, iako pravnog gledano on nema pravo na postavljanje granice ni u jednom trenutku ili bilo kojoj političkoj situaciji.

U govoru pred panelom biznismena Sadik Kan je rekao „Koliko god se meni možda sviđala ideja da London postane grad država, danas ne planiram da postavim granicu“. Pakistanac sa britanskim državljanstvom je takođe u prošlosti pozivao na davanje „posebnog teritorijalnog statusa“ za London nakon Bregzita.

„U ime polovine Londonaca zahtevam više autonomije za glavni grad i to zahtevam odmah! Više autonomije da bi London zaštitio svoju ekonomiju“ poručio je Kan.

Tokom referenduma 2016. godine 60% stanovnika Londona je glasalo za ostanak u EU dok je 40% glasalo za nezavisnost i povratak suverene vlasti. Na nivou cele država kampanja za izlazak iz Evropske unije osvojila je 52% glasavo to jest pobedu sa 4% razlike.

Sadik Kan se više puta suočio sa optužbama od strane medija i opozicije, da gaji krajnje radikalne islamističke stavove pa su tako na njegovim skupovima fotografisane žene koje su odvojene od muškaraca i ne smeju da stoje u istoj grupi kao i oni.

Pročitajte još:

MIKI MANOJLOVIĆ: Ne bih bio ljut da Srbija prizna Kosovo, Srbi su zločinci iz Drača!
TRIFUNOVIĆ: Kosovo je bivša srpska pokrajina, legalizovaću drogu kanabis! (VIDEO)

Gradonačelnik se oslanja na čvrsto jezgro glasača u migrantskom biračkom telu, a nedavno je u interesu povećanja masovne migracije preusmerio sredstva za policiju sa rada na terenu ka nadzoru interneta kako pod izgovorom borbe protiv „ksenfobije“ koja predstavlja para-psihjatrijski termin, jer su sve asocijacije psihjatara odbile da je stvrataju na spisak fobija.

Rezultat te politike je bio nagli rast kriminala, pa je tako London prošle godine po broju ubistava prestigao Njujork poznat po afro-američkim bandama u naselju Bronks i time su postali rekorderi u Velikoj britaniji. Pored toga u Londonu postoje takozvane no-go zone u koje policija više ne ulazi zbog visoke stope kriminala, a tolerišu se i paralelne insitucije takozvani šerijatski sudovi.

Više o politikama Sadik Kana možete pogledati u emisiji produkcije Centar:

Na nivou cele Velike Britanije migranti prema zvaničnim državnim podacima čine 14% stanovništva ipak u taj broj se uračunavaju samo one osobe koje su rođene van Velike Britanije, tako da u njoj nisu uračunati migranti druge generacije, kao ni deca onih osoba koji potpadaju u tih 14% novopridošlih migranata, jer su i njihova deca rođena u zemlji.


Izvor: Dnevna Gazeta

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite