PROTEST U BG: Traže spomenik prvom ubijenom premijeru Srbije Milanu Nediću

PROTEST U BG: Traže spomenik prvom ubijenom premijeru Srbije Milanu Nediću

Pristalice su ranije pozvale građane da dođu na pomen i zapale sveće za generala Milana Nedića kojeg označavaju i kao „Oca Srbije i mučenika“ na mestu gde je ubijen…

 

Skup povodom godišnjice smrti predsednika srpske vlade za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu, Milana Nedića, u centru Beograda održao se danas u 11h na uglu ulica Simine i Kneginje Ljubice.

Oraganizatori pozivanju da građani dođu na pomen i zapale sveće za generala Milana Nedića kojeg označavaju i kao „Oca Srbije i mučenika“ na mestu gde je ubijen.

Skup se završio u miru i pristalice se polako razlaze.

Organizator skupa, Zoran Buljugić obratio se prisutnima. Naveo je kako se zalaže za podizanje spomenika, Nediću:

– Takozvani antifašiti danas pljuju po svemu srpskom, i po Nedicu i srpskim herojima. Srpski nacionalizam je neuništiv i to će se dokazati. Na ovom mestu želimo i njegovu sliku i spomenik, i nikada nećemo odustari od te ideje, rekao je Buljugić prisutnima.

Skup podrške Milanu Nediću je počeo himnom Srbije.

Okupljeni nisu želeli da daju izjave i tvrde da neće biti nikakve izjave organizatora sem zvaničnog govora koji će održati u Nedićevu čast i čast okupljenih koji su došli da ga podrže.

Inače, proces rehabilitacije Milana Nedića, premijera Srbije u vreme nemačke okupacije, traje dugo. 2014. godine Viši sud je odbacio rehabilitaciju, a proces je ponovo počeo u decembru 2015.

Izvor: Espreso

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite