Demonstrantu otkinuli ruku, policija bacala granate na opoziciju u Francuskoj! (VIDEO)

Demonstrantu otkinuli ruku, policija bacala granate na opoziciju u Francuskoj! (VIDEO)

Protesti protiv diktature Emanuela Makrone doneli su novi nivo brutalnosti koji se može meriti samo sa najbrutalnijim afričkim diktaturama. Po svemu sudeći Makron je policiji dao odrešene ruke po pitanju granica fizičke sile.

Scene brutalnog prebijanja građana policije, nanošenja teških telesnih povrede, a pre par dana i izbijanje oka jednom od lidera opozicionog pokreta Žutih prsluka Žeroma Rodrigeza šokirali su svet.

Pro-EU predsednik Emanuel Makron odlučio je da uprkos niskoj popularnosti ostane na vlasti po svaku cenu uključujući i otvoreno nasilje prema sopstvenim građanima. Danas su na masovni protestima u Parizu pripadnici režimske policije na građane bacali granate nepoznatog tipa.

Jednom od protestanata koji se našao u neposrednoj blizini eksplozivne naprave otkinuta mu je desna ruka preneo je kanal RT.

Na snimku se vidi eksplozija u blizini čoveka nakon čega je on pao na zemlju. Brutalan akt nasilja se dogodio tokom protesta ispred nacionalone skupštine.

EU se uprkos mesecima nasilja nad demonstrantima i velikom medijskom mraku u Francuskoj i dalje nije oglasila povodom represije Makronovog režima nad opozicijom.

Izvor: Dnevna Gazeta/RT

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite