Hrvati prebili srpske vaterpoliste, Zvezda otkazala utakmicu! (VIDEO)

Hrvati prebili srpske vaterpoliste, Zvezda otkazala utakmicu! (VIDEO)

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti su i pretučeni u Splitu. Kako saznajamo, pretučeni su vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj, koji je dobio nekoliko udaraca u predelu slepoočnice. Ovo je samo jedan u dugom nizu šovinističkih napada na Srbe u Hrvatskoj, koju Brisel i dalje ne pritiska da se obračuna sa nasilnim anti-srpskim elementima iako su članica EU. 

 

Zbog ovog šovinističkog skandala, VK Crvena zvezda neće igrati meč protiv Mornara u 13. kolu Triglav regionalne lige, već je odmah posle incidenta krenula autobusom put Beograda.

Viktor Jelenić, predsednik Vaterpolo saveza Srbije, i Igor Milojević, direktor Crvene zvezde, su najavili vanrednu pres konferenciju u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije od 17 časova.

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvek slobodno šetaju u našoj zemlji u obeležjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo – rekao je Milojević.

Incident se desio u 13.30 kada su igrači beogradskog kluba u crveno-belim trenerkama šetali gradom, a jedan je bio primoran da skoči u more kako bi se spasio od napada petorice navijača kojima su zasmetala obeležja. Kako prenose hrvatski mediji, splitska policija dobila je dojavu da je u 13.40 napadnut muškarac.

Kako se navodi, dobio je nekoliko udaraca, ponuđena mu je lekarska pomoć, ali ju je on odbio. Policija i dalje traga za petoricom osumnjičenih.

Izvor: Blic

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite