(VIDEO) LONČAR O TEŠKO BOLESNOJ DECI KOJA UMIRU: Oni samo žele da vide predsednika Vučića!

(VIDEO) LONČAR O TEŠKO BOLESNOJ DECI KOJA UMIRU: Oni samo žele da vide predsednika Vučića!

– E, onda kad ispoštujete sve, pa valjda je najmanja stvar ispuniti želju detetu, mislim da to nije prevelika želja – naveo je ministar zdravlja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da deci sa najtežim oboljenjima treba ispuniti želju da upoznaju predsednika Srbije, ako to žele. Lončar je to izjavio tokom posete predsednika Srbije Aleksandar Vučića Institutu za majku i dete na Novom Beogradu. Ministar zdravlja je naveo da je poseta predsednika organozovana po svim pravilima epidemiološke službe i da se vodilo računa da niko ne bude ugrožen.

– Poseta predsednika Vučića Institutu organizovana je po svim pravilima epidemiologa, najodgovornije tvrdim, jer sam i ja u tome učestvovao, koji su dali da slučajno neko ne bude ugrožen. Ne možete ovo da poredite sa nekim drugim, neorganizovanim ili sličnim stvarima. To su deca sa najtežim oboljenjima, krajnje je neizvesno šta će biti… i kad ima želju, hoće da vidi predsednika, a videli ste onog dečka Ognjena koji je hteo da se slika sa njim. E, onda kad ispoštujete sve to, pa valjda je najmanja stvar ispuniti želju tom detetu, mislim da to nije prevelika želja – naveo je Lončar za N1.

Pogledajte izjavu ministra Lončara:

U Institutu za majku i dete leči se najveći broj dece obolele od malignih bolesti, a to je i jedini centar gde se radi transplantacija koštane srži kod dece, a od osnivanja do danas, urađene su 294 takve intervencije.

Ministarstvo zdravlja odobrilo je sredstva u iznosu od 100 miliona dinara za završetak banke matičnih ćelija u Institutu, a u toku je i izrada glavnog projketa za temeljnu rekonstrkciju Instituta.

Izvor: Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite