GORE DRUŠTVENE MREŽE: Da li je to RTS cenzurisao logo Kosovo je Srbija! (FOTO)

GORE DRUŠTVENE MREŽE: Da li je to RTS cenzurisao logo Kosovo je Srbija! (FOTO)

Na društvenim mrežama sa pojavila kontroverzna fotografija izvučena iz snimka jutarnjeg programa RTS, na kojoj je zamagljen dukser mladića na kome se nalazi mapa Kosova u srpskim bojama.

Foto: Pritnscreen

Društvene mreža u Srbiji su eksplodirale, nakon što se pojavila slika iz jutarnjeg programa Radio Televizije Srbija na kojoj mladić u dukseru Kosovo je Srbija daje intervju novinarki. Na slice se vidi zamagljen logo, na isti način na koji se cenzuriše nepoželjan, uznemirujuć i ekstremni sadržaj.

Veliki broj korisnika društvenih mreža izrazio je negodovanje materijalom televizije koja je finanasirana novcem poreskih obveznika. Navedena fotografija pokazuje program uživo, a ispod zamagljenog dela se mogu videti delovi logoa, mape Kosova i Metohije u bojama zastave Srbije.

Fotografija je izazvala pravi mali rat sa komentarima. Sa jedne strane pojedinci tvrde da je slika naknadno montirana i zamagljena, ali druga strana kaže da u prilog tome da nije montaža idu fotografije sa video plejera na kojima se vidi dugme za puštanje snimka i njegovo pauziranje.

Pokušali smo da pregledamo arhivu RTS i emisije jutarnji program, ali je interesantno da na zvaničnom Jutjub kanalu fali snimak iz periodi u kome je fotografija načinjena to jest od 6 sati i 37 minuta, dok se snimci pre i posle tog vremena mogu lako pronaći na kanalu.

Pročitajte još:

PONIŽAVANJE SRBIJE: Kosovska policija upala u centralnu Srbiju, vojska ni da pisne!
LAŽNE VESTI: Ana Brnabić je danas dobila sina, koji uopšte nije njen sin!
POZIV DA DRŽAVA ODUZME BEBU: Lezbejski kvazi-brak Brnabićke ugrožava dete!

Video klip koji počinje u 06:24 minuta traje samo 2:32, a prvi sledeći postavljeni snimak na kanalu počinje u 9:12 što izostavlja priod u 6:37 kada je sporan snimak načinjen.

 

Javni servis radio televizije Srbije se još uvek nije oglasilo spornom snimku.

Bonus video, pogledajte šta Srbiji donose obaveze iz migracionog pakt UN iz Marakeša, koji je nadavno potpisao minsitar Đorđević i kako će se naseljavanje migranata u našoj zemlji odraziti na damografsku stabilnost:

Izvor: Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite