(VIDEO) Migranti razlupali Pariz i Marsej! Kolima zgazili majku sa bebom, 74 uhapšeno…

(VIDEO) Migranti razlupali Pariz i Marsej! Kolima zgazili majku sa bebom, 74 uhapšeno…

Širom Francuske migranti su izazvali nerede nakon ulazaka Alžira u polufinale Afričkoga kupa nacija, policija se suočila sa neredima u Parizu, Montpeljeu i Marseju, gde je na ulice izašlo 6000 navijača. Prilikom vandalizma jedan migrant zgazio je porodicu pregazivši majku sa jednogodišnjom bebom. 

 

Alžir je pobedio Obalu Slonovače 5-4 (1-1) nakon jedanaesteraca i ušao u polufinale Afričkoga kupa nacija, ali uspeh je obiležila i tragedija.

Naime, ono što je trebalo da bude slavlje pretvorilo se u huliganizam i nasilje. I to ne u Alžiru nego u – Francuskoj.

U Monpeljeu je 21-godišnjak slaveći divljao automobilom, te je zbog prevelike brzine pokosio jednu porodicu! Majka (42) je umrla, njena je kćerka (17) pretrpela teže ozlede noge, a u bolnicu je sa težim ozledama prevezena i jednogodišnja beba iz iste obitelji. Vozač je priveden.

U Parizu su takođe navijači Alžira izašli na ulice, i u toku grupnog vandalizma razbijali izloge, a zatim se sukobili s apolicijom. Sukobi su trajali do 1.30.

A u Marseju se u staroj luci okupilo čak 6000 alžirskih navijača, te je policija takođe morala da koristi suzavac da obuzda njihovo divljanje.

Izvor: Dnevna Gazeta/Index.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite