(VIDEO) Preko 700 migranata napalo Panteon, turisti evakuisani! Pokret „Crni prsluci“ seje strah po Francuskoj…

(VIDEO) Preko 700 migranata napalo Panteon, turisti evakuisani! Pokret „Crni prsluci“ seje strah po Francuskoj…

Stotine ilegalnih migranata upalo je u čuveni mauzolej Panteon u centru Pariza i postavilo ultimatum, da iako su ilegalno ušli u Francusku, dobiju pravo da ostanu u toj zemlji. 

Huligani su mahom došli iz zapadnog dela Afrike, a turisti su evakuisani iz mauzoloeja zbog narušene bezbednosti.

Ekstremistički pokret koji sebe naziva „Crni prsluci“ aludirajući na pokret Žutih prsluka, uspeo je da okupi huligane u više gradova Francuske, a pro-EU vlast Emanuela Makrona nije zabranila ekstremističku grupu uprkos brojnim incidentima.

Između 200 i 300 nasilnika učestvovalo je u incidentima rekao je potparol policije u Pariz, ali nije isključeno i da je u neredima učestvovali o do 700 huligana jer se veliki broj razbežao nakon dolaska policije.

Uhapšeno je 37 nasilnika, a neki od njih su u obračunu sa policijom zadobili lakše povrede. „Svi ljudi koji su se našli u Panteonu su evakuisani“ rekao je premijer Francuske Eduard Filip na svom Tviteru.

U mauzoleju koji je pravljem po uzoru na Panteon u Rimu, su sahranjeni čuveni francuski pisac Viktor Igo, naučnica Marija Kiri, pisac Emil Zola i brojni drugi svetski velikani.

Lider opozicije Marin Le Pen, nazvala je napada neprihvatljivim. „U Francuskoj, jedina budućnost migrantima je da budu izbačeni napolje iz ove zemlje, to je zakon“.

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite