FANOVI ŠOKIRANI ODLUKOM: Novi Džejms Bond je žena iz Afrike, Danijel Krejg se povlači!

FANOVI ŠOKIRANI ODLUKOM: Novi Džejms Bond je žena iz Afrike, Danijel Krejg se povlači!

Nakon što je glumac Daniel Craig najavio da više neće igrati ulogu James Bonda čuvenog tajnog agenta 007 koji je generacijama bio idol brojnih muškaraca, mnogi su nagađali i zagovarali ideju da ubuduće agent 007 bude žena ili pak crnac. To se izgleda i obistinilo, i to u potpunosti.

U najnovijem, 25. izdanju filma o svetski poznatom tajnom agentu, ulogu agenta 007 preuzela je glumica Lašana Linč/ Lashana Lynch. Film se trenutno snima u Italiji i Velikoj Britaniji.

Istini za volju, radnja filma prikazuje da se Džames Bond povukao i otišao u penziju pa da se odmara na Jamajci, a na njegovo mesto dolazi Linč, te njegovo kodno ime agent 007 preuzima, novi lik kojeg tumači Linč.

Producenti navode kako je bilo potrebe da se promeni percepcija o James Bondu, te da je čitava franšiza morala krenuti u „korak sa vremenom“. Odluka je izazvala oštru reakciju fanova Bond filmova, jer se radio o franšizi koja je pravljena mahom za muške gledaoce, dok veliki broj njih optužuje producente da su doneli političku odluku zbog sve upadljivijeg plasiranja feminsitičke ideologije i multikulturalizma.

„Ovo je Bond za moderna vremena koji će sigurno privući mlađe generacije, a istovremeno ostati veran onome što očekujemo od filmova o Džejms Bondu. Tu su i dalje spektakularne scene potera i borbi, a Bond je i dalje Bond, ali će se morati naučiti kako nositi s novim svetom.“ stoji u tekstu Njujork Posta.

Kritičari procenjuju da će Bond 25 doživeti velike probleme da povrati uloženi novac zbog manjeg interesovanje muške publike.

Izvor: Dnevna Gazeta/ New York Post/Tribun.hr

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite