(VIDEO) IZRAELSKI MINISTAR: Gejeve treba lečiti, odbio da se izvini pa usledili i protesti LGBT grupa!

(VIDEO) IZRAELSKI MINISTAR: Gejeve treba lečiti, odbio da se izvini pa usledili i protesti LGBT grupa!

Pripadnici LGBT organizacija, uputili su pismo ministru obrazovanja Rafiju Perecu, negodujući zbog njegove podrške terapiji preobraćanja kojom se homoseksualni pojedinci preorijentišu na heteroseksualnost. 

LGBT pokreti su najavili i protest na kojem će zatražiti ostavku ministra.

„Upotrebićemo sva zakonska sredstva da izrazimo protest zbog opasnih i uvredljivih izjava ministra obrazovanja“, prenosi Ynjuz stav pro-LGBT organizacija.

Oni su pozvali ministra da povuče izjavu, da se izvini i da dokaže da mu se zaista može poveriti obrazovanje dece. Perec se uprkos napadima nije izvinio za svoj stav.

Perec, ortodoksni rabin i lider suverenestičke Ujedinjene desne partije, u subotu je podržao kontroverznu praksu kojom terapeuti pokušavaju da promene seksualnu orijentaciju gej osoba.

„Mislim da je moguće preobratiti ljude koji imaju homoseksualnu tendenciju. Duboko razumem terapiju konverzije i primenjivao sam je“, rekao je Perec u intervjuu za TV Kanal 12.

Izrealski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je Perecova izjava ne odražava stav celokupne vlade.

„Terapija preobraćanja“, kojom se koriguje seksualna orijentacija psihološkom terapijom, naišla je na osudu radikalnih LGBT grupa, a Izrael je dugi niz godina poznat po centrima koji pružaju ovakav vid usluge.

Izvor: Tanjug/Dnevna Gazeta

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite