Porodica dala migrante da naprave kamp u njihovom dvorištu, sada traže da odu zbog nasilja!

Porodica dala migrante da naprave kamp u njihovom dvorištu, sada traže da odu zbog nasilja!

Belgijska porodica koja je pozvala imigrante da naprave kamp u njihovom velikom dvorištu, želi da oni napuste njihov posed zbog niza nasilnih incidenata.

Gotovo pune dve i po godine belgijska porodica Simon-Hody dopustila je oko stotinu imigranata, koji su željeli da odu u Britaniju, da kampiraju u njihovom dvorištu u gradu zvanom Spy. Međutim, nakon niza nasilnih incidenata, oni ih više ne žele na svom posedu, javlja Sudinfo.

Situacija u kampu se naglo pogoršala zbog čega je porodica prestala da pomaže imigrantima. Kako sami tvrde, alkohol i nasilje učinili su kamp sve opasnijim, zbog čega je jedan član porodice izjavio: „Ne osećamo se više bezbedno“.

Na očajno stanje u kampu požalili su se susedi koji su izrazili zabrinutost zbog prisutnosti imigranata. Neki su zahtevali da ih policija ukloni zajedno sa porodicom.

Ameline, članica porodice koja je inicirala ideju o kampu, u početku je iskazala pozitivni stav tvrdeći da ona policiji neće dopustiti da uđu na njen posed gde se nalazilo oko 100 imigranata.

Iako su kampovi i prihvatni centri poznati kao kritične tačke međuetničkih sukoba samih imigranata porodica je odlučila da preuzme rizik zbog koga se sada kaju.

Izvor: Dnevna Gazeta/Sudinfo

 

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite