TRAMP: Migrantkinje ne sviđa vam se Amerika? Vratite se odakle ste došle!

TRAMP: Migrantkinje ne sviđa vam se Amerika? Vratite se odakle ste došle!

Američki predsednik Donald Tramp kritikovao je grupu radikalno levičarskih demokratskih predstavnica u Kongresu, nazivajući ih izazivačima nereda rođenim u inostranstvu i poručujući im da bi trebalo da se vrate u mesta iz kojih su došle ukoliko je Amerika loša prema njima, javio je AP.

Trampove opaske na Tviteru oštro su napale predstavnice demokrata i tako za trenutak zaboravile na unutrašnje razdore koji već neko vreme vladaju među njima, navodi američka agencija, a iz izjave stvorile su se i brojne teorije zavere da je Trampova kritika navodno rasistička, iako ni u jednom trenutku nije pominjao rasu kongresmenki.

Predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelozi izjavila je da predsednik hoće da „Ameriku ponovo učini belom“, dok je predstavnica demokrata iz Njujorka Aleksandria Okasio-Kortes, koja je već nekoliko dana u sukobu sa Pelozi, prokomentarisala da Tramp „ne može da zamisli Ameriku koja uključuje nas“.

Asošijejted pres navodi da je Tramp „gotovo sigurno“, kada je uputio svoje opaske, mislio na Okasio-Kortes i njene sledbenike – Ilhan Omar iz Minesote, Ajanu Prezli iz Masačusetsa i Rašidu Tlaib iz Mičigena.

Od njih je, kako dalje precizira AP, jedino Omar rođena van SAD, odnosno u Somaliji. Na nju bi mogao i da se odnosi Trampov Tvit o osobama koje gaje antisemitske stavove i mržnju prema Izraelu jer se radi o kongresmenci u vezi sa radikalnim islamističkim grupama.

Predstavnik demokrata Ben Rej Ladžan rekao je da je Trampova poruka „rasistička“ i dodao da su demokratski poslanici američki državljani koje je birao narod SAD. Ladžan takođe nije objasnio gde se tačno u izjavi pominje rasa ili verovanje u superiornost određene rase.

Izvor: Dnevna Gazeta/Tanjug/Telegraf.rs

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite