(VIDEO) Masa zviždala Merkeloj i salutirali joj kao Hitleru! Policija hapsila aktiviste…

(VIDEO) Masa zviždala Merkeloj i salutirali joj kao Hitleru! Policija hapsila aktiviste…

Nemačka kancelarka Angela Merkel dočekana je u Drezdenu zvižducima, skandiranjem „Odlazi odavde“ i imitacijom nacističkog salutiranja.

Merkelovu koju se nedavno našla na udaru optužbi da krši elementarna ljudska prava pristalicama opozicije i organizuje huliganske grupe Antifa, koje prebijaju desno orijentisane aktiviste, dočekao je protest građana nakon što je došla u Drezden da govori na skupu političke nevladine organizacije Ženska mreža.

Pokret Pegida (Patriotski Evropljani protiv islamizacije zapada) koji se bori protiv masovne migracije, organizova je skup protiv autoritarne kancelarke koja je na vlasti već 14 godina.

Više stotina građana vikalo je „Odlazi odavde“ i „Merkelova mora da ode“. Policija u Drezdenu uhapsila je 3 osobe, a jedan od protestanata ispred zgrade u kojoj je govorila Merkel salutirao je kancelarki na isti način na koji su Nemci salutirali njenon predhodniku kancelaru Adolfu Hitleru.

Uhapšeni aktivista je pod istragom da je koristio zabranjenu ikonografiju nacizma. Još jedan demonstrant je uhapšen zbog „pokušaja da nanese teške fizulče povrede“ nakon što je bacio plastičnu flašu na novinara.

Treći demonstrant je navodno priveden jer ga je kontra-demonstran optužio da je u privatnom razgovoru sa njim prociao Holokaust.

Kancelarka je doputovala u Drezden, kako bi učestvovala u aktivnostima feminističkog pokreta Ženska mreža

Izvor: Dnevna Gazeta/Glas Evrope

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite