ORBAN: Ostvarili smo svoj cilj u Briselu, porazili smo Soroševog kandidata koji doseljava strance!

ORBAN: Ostvarili smo svoj cilj u Briselu, porazili smo Soroševog kandidata koji doseljava strance!

BUDIMPEŠTA – Predsednik mađarske vlade Viktor Orban je ponovio da je u Briselu, prilikom predlaganja kandidata za najviše funkcije u Evropskoj uniji, vlada sprovela volju većine stanovnika Mađarske.

„Učinili smo ono što su mađarski birači od nas tražili prilikom izbora za Evropski parlament, a to je da na čelo Unije dođu takvi funkcionera koji poštuju narode zemalja članica i protive se nekontrolisanom doseljavanju stranaca“, istakao je Orban za Košut-radio.

Prema njegovim rečima najveći problemi u Evropi u poslednjih nekoliko godina nastali su zbog migrantske politike sada već praktično bivših čelnika 28-morice.

„Veoma je važno što smo uspeli da torpedujemo levičara Fransa Timermansa, kandidata Đerđa Šoroša (alias Džordža Soroša), a ni Manfred Veber nije mogao da postane predsednik Evropske komisije, jer je nečasno govorio o građanima više zemalja, uključujući i Mađarsku“, dodao je mađarski premijer.

Orban je otkrio da je nemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajan bila treća na listi država „Višegradske četvorke“ (Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska), a „mišljenje zemalja sa ukupno 63 miliona stanovnika ne može se zanemariti“.

„Sa njom smo dobili šansu da Evropa ponovo bude jaka, a da se istovremeno poštuju nacionalni interesi članica“, zaključio je Orban i dodao da predstoji mnogo zajedničkog posla.

Podelite
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentarišite